Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Motivul pentru care Ion…

DOC Motivul pentru care Ion Ceban este obligat de instanță să-și scoată panourile electorale din oraș

Judecătoria Chișinău a admis cererea de chemare în judecată înaintată de candidatul la fotoliul de primar general, Valeriu Munteanu, împotriva candidatului Ion Ceban, în legătură cu încălcarea legislației electorale de către socialiști, prin utilizarea materialelor electorale pe care este imprimată imaginea personalității istorice – domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Judecătoria Chișinău a examinat cererea de chemare în judecată înaintată de Valeriu Munteanu și a constatat că Ion Ceban a încălcat legislația electorală prin utilizarea imaginii unei personalități istorice pentru a face agitație electorală, or panourile electorale ale socialiștilor conțin și o imagine în care sunt ilustrate mai multe monumente de valoare națională, printre care și monumentul lui Ștefan cel Mare.

„Se interzice candidatului la funcția de primar general al mun. Chișinău, Ion Ceban și Partidului Socialiștilor din R. Moldova utilizarea, în agitația electorală, a materialelor electorale, și anume a imaginii personalității istorice – domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt”, este menționat în hotărârea Judecătoriei Chișinău.

Astfel, instanța îl obligă pe Ion Ceban să scoată toate panourile stradale-electorale pe care a utilizat imaginea lui Ștefan cel Mare și să lichideze stocul nedistribuit al ziarului electoral, pe care a fost imprimată imaginea domnitorului.

„Am demonstrat în instanță de judecată că Andrei Năstase și Ion Ceban au aceleași năravuri defecte de guvernanți și se imită, „utilizând” aceleași încălcări de lege”, menționează Valeriu Munteanu, după ce anterior instanța a constat că și Andrei Năstase a încălcat legislația prin folosirea pe pliantele electorale a imaginii domnitorului Ștefan cel Mare.