Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Judecătoria Chișinău a constatat că…

Judecătoria Chișinău a constatat că Andrei Nastase a încălcat legislația electorală. Acesta este obligat de instanţă să-şi retragă pliantele

Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză președintelui Uniunii Salvați Basarabia (USB),Valeriu Munteanu, după ce acesta a contestat în instanță de judecată folosirea personalității lui Ștefan cel Mare în pliantele electorale ale lui Andrei Năstase.

Astfel, hotărârea Judecătoriei Chișinău, îl obligă pe candidatul blocului „ACUM” la Primăria Capitalei, Andrei Nastase să lichideze stocul rămas de pliante (60.000), să înceteze distribuirea lor, să șteargă de pe contul său de Facebook imaginea cu acest pliant electoral și să se abțină de la utilizarea în campania electorală a imaginilor personalităților istorice.

Contestaţia a fost depusă în instanţă de preşedintele Uniunii Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, care la fel candidează pentru fotoliul de primar al Chișinăului.

Deși codul electoral este explicit si interzice categoric fotolosirea imaginilor personalităților istorice și a autorităților publice în materiale electorale, reprezentantul lui Andrei Năstase a declarat în instanță că nu vede în pliant personalități istorice. Instanţa de judecată a emis o hotărâre logică și argumentată, prin care a admis contestaţia noastră, a constatat încălcarea legislației electorale și a obligat candidatul Andrei Năstase și Blocul ACUM să distrugă stocul de pliante rămase și să se abțină de la folosirea acestor imagini în agitaţia electorală, inclusiv în rețelele sociale. Sperăm că cei vizați să dea dovadă de maturitate politică și să execute neintarziat hotărârea instanței”, susține Alexandru Bostan, reprezentantul lui Valeriu Munteanu.

Andrei Năstase nu a oferit, deocamdată, nicio reacție.

Alegerile locale generale vor avea loc pe data de 20 octombrie 2019.