DOC/ Cheltuielile și donațiile de milioane ale Partidului Socialiștilor în primul semestru al anului 2018

În primul semestru al anului 2018, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a cheltuit 7 658 691 de lei, cele mai mari surse financiare fiind alocate pentru promovarea în presă și materialele promoționale, întreținerea sediilor și cheltuieli în campania electorală pentru alegerile locale din mun. Chișinău. 

Potrivit raportului financiar, PSRM a primit în prima jumătate a anului 2018 circa 4 milioane de lei din bugetul de stat, aproximativ 3 milioane de lei din donații și 971 de mii de lei din cotizațiile celor 13 412 membri de partid.

Cea mai mare sumă care a fost donată este de 26 mii de lei, investită de  Alla Pilipetcaia. Alte sume în valoare de peste 12 mii de lei au fost donate de persoane cu nume similare ale deputaților socialiști:  Oleg Lipskii, Anatolii Labuneț, Vasile Bolea, Ghenadi Mitriuc, Elena Hrenova, Adrian Lebedinschi, Petru Corduneanu, și Vlad Batrâncea.

Pe lângă alocațiile respective, în contul socialiștilor au rămas 209 mii de lei din perioada precedentă de gestiune.

În ceea ce privește cheltuielile partidului, cea mai mare sumă, de peste 2 milioane de lei, a fost investită pentru promovare. Peste 1 milion de lei a fost alocat pentru întreținerea sediilor,  circa 357 de mii de lei pentru cheltuielile personalului și aproape 163 de mii de lei pentru telecomunicații.

Participarea candidatului PSRM, Ion Ceban, în campania electorală pentru alegerile locale din mun. Chișinău a costat partidul 388 de mii  de lei.

Pentru organizarea întrunirilor, manifestațiilor publice și a cursurilor de instruire pentru membrii de partid au fost investiți peste 152 mii de lei, pentru bunuri imobile  – 17 mii de lei,  iar pentru cheltuielile de birotică – 12 mii de lei.

În urma cheltuielilor pe parcursul celor șase luni, PSRM a rămas în cont cu circa 10 mii de lei.

Citiți și:

Cine sunt finanțatorii PPDA și câți bani a cheltuit partidul în jumătate de an

Imaginea de milioane a PDM: Cât au cheltuit democrații în șase luni și cine i-a sponsorizat

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *