Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deși mai mulți artiști au…

Deși mai mulți artiști au renunțat la concertul din 6 septembrie, unele televiziuni continuă să mediatizeze un spot despre participarea acestora la Moldexpo

Dan Balan, unul dintre artiștii solicitați de organizatorii spectacolului din 6 septembrie, să participe la evenimentul de la Moldexpo, scrie pe o rețea de socializare: „Dragi compatrioti, pe 6 Septembrie nu voi cinta pe scena de la Moldexpo! Sper sa ne revedem curand.”
Și Pașa Parfeni a renunțar, explicând următoarele:
„Ieri am luat decizia de a nu participa la concertul din 6 septembrie de la Moldexpo. Azi Ştefan Bănică Junior m-a făcut sa fiu absolut sigur ca am luat o decizie corectă. Îmi cer iertare dacă dezamagesc pe cineva din potenţialul public al concertului, dar nu puteam proceda altfel. Şi dacă de obicei nimic nu poate fi mai important in viaţa mea decât muzica, atunci de data aceasta muzica îmi miroase a intrigi politice ieftine.Va îndemn pe fiecare sa renunţaţi la muzica „pe degeaba” de duminică. Pe 6 septembrie ea chiar nu va avea valoare. Nu vă lăsați ademeniți, cu siguranţă vor mai fi posibilităţi sa va admiraţi artiştii preferaţi. Cred că duminică, 6 septembrie, e ziua când alte valori au prioritate. Şi vreau să cred că e ziua schimbărilor”.
Adrian Ursu anunță că se solidarizează cu artiștii care au renunțat să participe la evenimentul de la Moldexpo: „Astăzi, după atâtea comentarii și interpretări, (nu după Ștefan Bănică sau Loredana) dar încă de la 12.45, am confirmat că nu voi evolua în cadrul acestui concert din mai multe motive. Vreau să cânt, să aduc bucurie, să am posibilitate să dau familiei mele ceea de ce are nevoie și să mai reușesc să ajut pe alții, dar nu să fiu comentat/criticat (cum am mai fost) doar pentru că am apărut undeva”.
Și Vera Brejneva a comunicat, prin reprezentanții echipei sale, că nu va ajunge la chișinău pe 6 septembrie. Aceeași decizie a luat-o și Vitalie Dani, dar și alți interpreți incluși în program.
Cu toate acestea, la televiziunile patronate de Vladimir Plahotniuc sunt puse pe post în continuare spoturi despre concertul de duminica, organizat cu partciparea mai multor interpreți, chiar și a celor care s-au retras din program.