Deputații PLDM au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest

După ce deputații socialiști au părăsit sala de ședințe a Parlamentului pentru că majoritatea parlamentară nu acceptă introducerea unor subiecte pe agenda zilei, și deputații PLDM au părăsit sala, pentru că nu au fost exclus de pe ordinea de zi pachetul de legi cu privire la mica reformă fiscală.

„Fracțiunea noastră a propus la începutul ședinței excluderea din ordinea de zi a trei proiecte, privind declararea voluntară și stimularea fiscală, pentru că proiectele nu au trecut procedura regulamentară. Amintim că în 2016 un proiect similar a fost calificat de CNA drept o schemă de spălare a banilor de proveniență frauduloasă. În semn de protest, PLDM părăsește ședința”, a menționat deputatul PLDM Iurie Țap.

Mica reformă fiscală prevede reduceri de impozite pentru anumite categorii de contribuabili, dublarea scutirii personale, dar și reducerea cotei TVA pentru unele servicii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *