De ce Rogozin vine iarăși la Chișinău?

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin va face o vizită oficială în R. Moldova în primele zile ale lunii octombrie. Anunțul a fost făcut de către Farit Muhametșin, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău.

„Vizita este programată pentru zilele de 4 și 5 octombrie, iar subiectul discuțiilor este foaia de parcurs privind colaborarea comercial-economică între R. Moldova și Rusia”, a declarat ambasadorul rus.

Amintim că, în perioada de 5-6 iulie, curent, Dmi­tri Rogo­zin a vizitat R. Moldova. Potri­vit unui comu­ni­cat al Minis­te­ru­lui Eco­no­miei și Comer­țu­lui, Dmi­tri Rogo­zin s-a auto­in­vi­tat atunci la Chi­și­nău pen­tru a dis­cuta agenda și data exactă a urmă­toa­rei reu­niuni a Comi­siei inter­gu­ver­na­men­tale moldo-ruse.

„Dmi­tri Rogo­zin, în gene­ral ofi­ci­a­lii din Fede­ra­ția Rusă, vin în R. Mol­dova atunci când au nevoie de acest lucru”, sus­ține Arca­die Bar­bă­roşie, direc­to­rul exe­cu­tiv al Insti­tu­tu­lui de Poli­tici Publice.

Men­țio­năm că, de fie­care dată, vizi­tele vice­pre­mi­e­ru­lui rus au fost înso­țite de pro­teste și scan­da­luri, în spe­cial din cauza sus­ți­ne­rii des­chise a aces­tuia a regiu­nii sepa­ra­tiste din stânga Nis­tru­lui, dar și a cri­ti­ci­lor dure față de ten­din­țele R. Mol­dova de a se inte­gra în Uniu­nea Euro­peană.

Una din ulti­mele sale vizite la Chi­și­nău, din mai 2014, s-a înche­iat cu un scan­dal diplo­ma­tic, după ce auto­ri­tă­țile ucrai­nene nu i-au per­mis avio­nu­lui ofi­ci­a­lu­lui rus să zbo­are dea­su­pra teri­to­ri­u­lui ucrai­nean. Atunci Dmi­tri Rogo­zin a ple­cat la Moscova cu un avion de cursă. Tot atunci, auto­ri­tă­țile mol­do­vene au con­fis­cat din avio­nul lui Dmi­tri Rogo­zin liste cu sem­nă­turi pen­tru inde­pen­dența Trans­nis­triei, pe care acesta le-a luat de la Tiras­pol.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ciubuc ion

    Iar ne iau de PROSTI,vine cu indicatii pt,GOTR si ceva ARANJAMENTE pt.DODON la alegeri in TRANSNISTRIA si UAT GAGAUZIA si in TARACLIA,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *