Compania „Teleradio-Moldova” a desemnat fundația lui Vlad Plahotniuc „fundația anului”. Cum argumentează directoarea TRM

Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio-Moldova” a oferit fundației lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss”  o diplomă cu titlu onorific pentru „Renaște Moldova” – Cabinet pediatric mobil, cea mai eficientă campanie de ocrotire a sănătății copiilor din mediul rural desfășurată vreodată în R. Moldova” în cadrul Galei Premiilor TRM 2016. 

Am contactat-o pe preşedinta  IPNA „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu pentru a preciza pe baza căror criterii a fost aleasă anume fundația lui Vlad Plahotniuc  pentru a fi distinsă cu această diplomă.

– Eu nu am astfel de informații. Deci a înmânat niște diplome o companie, da? Care este întrebarea dvs.?
– De ce anume această companie (n.r. Edelweiss)?
– Așa a decis compania (TRM).
– A existat un concurs, ce alte entități au concurat?
– De ce dvs. considerați că ar trebui să existe un concurs?
– A ales TRM, așa, pur și simplu?
– Da, pur și simplu. Deci da, compania Teleradio Moldova a ales o listă de parteneri sau o listă care a considerat-o ok pentru emisiunea dată. Nu înțeleg întrebarea dvs.
– Întreb dacă a existat o listă de alte entități și pe ce criterii a fost aleasă fundația Edelweiss?
– A fost o listă și, după câte eu știu, pe diplomă scrie concret pentru ce ea a fost înmânată. Deci evenimentul, sau poziția, sau mai știu eu ce. Deci, este un text care este printat și pe care puteți să citiți răspunsul la întrebarea dvs.

Olga Bordeianu a precizat că  producătorii emisiunii cunosc mai multe și că va reveni ulterior cu detalii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Grigore Petrov

  7800 – asta este numărul de copii care au beneficiat de consultații medicale GRATIS și PROFESIONISTE! iar cei de la zdg sar cu atac pentru că a primit o bucată de carton pentru asta… Voi suneți sănătoși? Ori v-au sărit banii în ochi și nu vedeți nik legat cu realitatea?

  • Dracon

   Daca sa luam numarul total de persoane care a fost ajutata de Edelweiss, pai ea ajunge la cateva sute de mii de persoane. Cred ca ea ar trebui sa primeasca o dimploma in genere pentru activitatea sa in intregime, indiferent de cine este fondadatorul acesteia.

 2. Stefan Moldovan

  Moldova ar fi mai frumosa daca ar mai exista macar inca doua-trei fundatii la fel de profilifice ca Edelweiss 🙂

 3. Patrick

  Sunt invidioși. Ei nu pot să recunoască că Plaha este nr.1 la capito!ul caritate,și simgur chiar nu o dată a spus, pentru el banii sunt un instrument care îi permit să aducă zîmbetul pe fața copiilor. Stimez așa persoană, și sunt banii lui, îi cheltuie cum vrea. Ar fi bine să ne bucurăm. Să fim mai bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *