Ce spune un eurodeputat despre autoritățile de la Chișinău?

Europarlamentarul de origine română, Siegfried Mureșan, declară, cu referire la votarea în lectura a doua și finală pentru schimbarea sistemului electoral și trecerea la votul mixt, că parlamentarii din R. Moldova au votat împotriva voinței poporului și împotriva parcursului european.

„Mihai Tudose spune că merge astăzi la Chișinău pentru a sprijini calea europeană a R. Moldova, dar înainte de asta să citească atent ce scriu aici: calea europeană a R. Moldova înseamnă a respecta tot ceea ce a fost agreat împreună cu partenerii europeni, nu a spune una la Bruxelles și a face alta la Chișinău. Dacă Mihai Tudose dorește ca R. Moldova să aibă un viitor european, trebuie să ceară clar politicienilor de la Chișinău să retragă modificarea legislației electorale votată ieri, în ciuda avizului negativ al Comisiei de la Veneția și în ciuda tuturor avertismentelor partenerilor europeni”, susține eurodeputatul.

Amintim că ieri, 20 iulie, 74 de deputați din Parlamentul R. Moldova au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar după patru ore, legea a fost promulgată de Igor Dodon, șeful statului, fost lider socialist.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *