Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pavel Filip, despre greșelile lui…

Pavel Filip, despre greșelile lui Plahotniuc, reforma justiției, expulzarea profesorilor turci și „ajutorul” oferit guvernării

După Congresul IX extraordinar al PDM de sâmbătă, 7 septembrie, noul președinte al democraților, Pavel Filip, a fost întrebat de reporterii ZdG despre greșelile lui Plahotniuc pe care ar dori să le evite, despre reforma justiției, dar și despre expulzarea profesorilor turci de acum un an.

Vedeți în materialul video de mai jos răspunsurile ex-premierului:

Întrebat despre greșelile făcute de Plahotniuc pe și-ar dori să le evite conducând Partidul Democrat, Pavel Filip a răspuns:

„Niciodată nu am indicat cu degetul la cineva sau că cineva absolut concret a admis o greșeală pentru că nu este corect. Eu tot am fost membru al acestei echipe și trebuie să-mi asum și eu greșelile și reușitele împreună cu toți ceilalți”.

Despre profesorii turci, de la expulzarea cărora s-a împlinit un an, Pavel Filip, pe atunci premier al R. Moldova spune că a aflat după ce profesorii au fost îndepărtați de pe teritoriul țării.

„Eu am vorbit chiar în acel moment despre acest lucru. Este un lucru absolut regretabil din punctul meu de vedere. Eu când am știut despre această problemă, deja lucrurile se întâmplase”.

Proaspătul președinte al Partidului Democrat a transmis un mesaj și guvernării actuale promițând că o va „ajuta prin critică”.

„Noi îi vom ajuta așa cum ne-au ajutat ei pe noi, prin critică și îi vom critica dur în continuare și vom indica de fiecare dată la lipsa de viziune, la lipsa de strategii și la greșelile pe care le comit”.

Sâmbătă, 7 septembrie 2019, la Palatul Republicii din Chișinău a avut loc Congresul IX extraordinar al Partidului Democrat din Moldova (PDM) în cadrul căruia a fost aleasă o nouă conducere a formațiunii.

Expremierul Pavel Filip a devenit președinte al PDM, iar fostul ministru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a fost votat în funcția de secretar general al partidului.