Ce salariu de deputat a ridicat Plahotniuc pentru „absența” din Parlament

Fostul deputat democrat, Vladimir Plahotniuc, ales în circumscripția Nisporeni, nu a participat la niciuna dintre ședințele Parlamentului din iunie și iulie curent. Democratul s-a afișat în Parlament doar la ședința de constituire a Legislativului din 21 martie.

Deși a avut o activitate scurtă în clădirea Parlamentului, fostul deputat a fost remunerat pentru activitatea din cadrul Legislativului cu un salariu ce ajunge la 40 de mii de lei.

La 30 iulie, Plahotniuc anunța că și-a depus mandatul de deputat, iar odată ce această cerere i-a fost acceptată, acesta a fost nevoit să publice și declarația sa de avere și interese personale. În această declarație, semnată la 29 august, nu a fost însă indicat și salariul pe care acesta l-a obținut din funcția de deputat. Două săptămâni mai târziu, pe 13 septembrie, Plahotniuc a completat o nouă declarație de avere, în care, de această dată, declară că a obținut un salariu de 39 577 lei din activitatea de la Parlament.

În urma unui blocaj privind constituirea unei alianțe de guvernare, în iunie curent, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova. Ulterior, în dimineața zilei de 30 iulie, Plahotniuc a anunțat pe Facebook că și-a depus mandatul de deputat. Fostul lider al Partidului Democrat a declarat că nu are nevoie de „imunitatea unui stat controlat de Moscova”. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. MIHAL

    DACA A COMIS FARADELEJI ETC/DAR SI ALTII/,DE CE NU LI SE BLOCHEAZA CONTURILE BANCARE LOCALE(IN COOPERARE SI CELE INTERNATIONALE)?RASPUNSUL E EVIDENT PT POPULATIEDAR NU PT FACTORI DE,,DECIZIE,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *