Cabinetul de miniștri a retras din Parlament și a abrogat un proiect de lege aprobat de Guvernul Filip

Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la retragerea din Parlament a proiectului de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030” și abrogarea hotărârii prin care această strategie a fost aprobată de fosta guvernare. 

Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030” a fost aprobată de Parlament la sfârșit de mandat, în decembrie 2018. Președintele nu a promulgat însă acest proiect, iar în scrisoarea de restituire spre reexaminare, acesta a invocat modul prioritar în care Guvernul a remis documentul spre adoptare Parlamentului la final de mandat, precum și faptul că se consideră judicios ca prerogativa de a adopta o asemenea Strategie să revină noului Legislativ, ales în urma alegerilor din 24 februarie. 

Astfel, în contextul în care a fost învestit noul Guvern condus de Maia Sandu, cabinetul de miniștri consideră că este oportună retragerea Strategiei pentru a o ajusta la viziunea noii guvernări.

Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030” a fost aprobată de Guvernul Filip în noiembrie 2018. Strategia stabilește prioritățile sectoriale de dezvoltare pe termen lung. De asemenea, documentul prevede distribuirea strategică a resurselor bugetare și instituționale, în funcție de obiectivele stabilite pentru cei patru piloni de bază: economia durabilă și incluzivă, capital uman și social robust, instituții onete și eficiente și mediu ambiant sănătos.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *