Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul ACUM câștigă mandatul de…

Blocul ACUM câștigă mandatul de deputat la alegerile din Diasporă

Foto: Facebook

Galina Sajin, reprezentanta Blocului ACUM a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.50, care cuprinde țările din Europa de Vest și va prelua mandatul de deputat rămas vacant după ce Maia Sandu a devenit prim-ministră.

Informația despre victoria Galinei Sajin a fost anunțată de către deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco. Deocamdată nu se cunosc cifrele cu care Sajin a câștigat alegerile din Diasporă. La scrutin au participat aproximativ 9 mii de persoane. Conform primelor informații, Galina Sajina a câștigat în majoritatea secțiilor de votare.

Originară din Șerpeni, Anenii Noi, Galina Sajin face parte de 13 ani din diasporă, fiind stabilită în Italia. Candidata ACUM este liberă profesionistă, având studii în jurnalism.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017 – 2018, Sajin menționează că a lucrat în calitate de asistent familiar și a obținut pentru munca prestată 28 655 euro. Candidata a mai trecut în declarația sa de avere două terenuri intravilane, dar și o casă de locuit de 72,6 m2, obținută în urma unui contract de donație. Alte bunuri imobile sau mobile nu au fost declarate. Totodată, candidata nu deține active financiare în țară sau peste hotare sau acțiuni în capitalul social al unui agent economic.