Blocul ACUM câștigă mandatul de deputat la alegerile din Diasporă

Galina Sajin, reprezentanta Blocului ACUM a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.50, care cuprinde țările din Europa de Vest și va prelua mandatul de deputat rămas vacant după ce Maia Sandu a devenit prim-ministră.

Informația despre victoria Galinei Sajin a fost anunțată de către deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco. Deocamdată nu se cunosc cifrele cu care Sajin a câștigat alegerile din Diasporă. La scrutin au participat aproximativ 9 mii de persoane. Conform primelor informații, Galina Sajina a câștigat în majoritatea secțiilor de votare.

Originară din Șerpeni, Anenii Noi, Galina Sajin face parte de 13 ani din diasporă, fiind stabilită în Italia. Candidata ACUM este liberă profesionistă, având studii în jurnalism.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017 – 2018, Sajin menționează că a lucrat în calitate de asistent familiar și a obținut pentru munca prestată 28 655 euro. Candidata a mai trecut în declarația sa de avere două terenuri intravilane, dar și o casă de locuit de 72,6 m2, obținută în urma unui contract de donație. Alte bunuri imobile sau mobile nu au fost declarate. Totodată, candidata nu deține active financiare în țară sau peste hotare sau acțiuni în capitalul social al unui agent economic.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *