Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Biroul Permanent al Parlamentului a…

Biroul Permanent al Parlamentului a respins moţiunea împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc

Biroul Permanent al Parlamentului a respins moţiunea simplă depusă de deputații blocului ACUM împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, deputatul democrat, Dumitru Diacov, dar şi cinci socialişti au votat pentru respingerea moțiunii. Motivul invocat a fost faptul că moțiunea ar avea un caracter individual și nu vizează politicile ministerului.

Totodată, Slusari a precizat că Pavel Filip ar fi plecat de la ședința Biroului Permanent, iar Monica Babuc nu a susținut respingerea moțiunii.

La 29 noiembrie, deputații Blocului ACUM au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Deputaţii îl acuză pe ministru că a elogiat mercenarii din Donbas și a susținut agresiunea rusă împotriva Ucrainei într-o declarație făcută anterior în spațiul public, sfidând integritatea teritorială a Ucrainei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Slusari mai spune că atât socialiştii cât şi democraţii au respins includerea în ordinea de zi a proiectului Hotărării privind crearea Comisiei de Anchetă cu investigarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci devalizate.

„Vă amintesc că recomandarea pentru creare o astfel de comisie se conține în Raportul pe furtul miliardului, intocmit și votat împreună cu deputații socialiști. Cred că deja se vede cine și ce dorește pe subiectul jafului bancar”, potrivit lui Slusari.

Aceştia au respins şi proiectul Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.