Avertismentul lui Igor Dodon pentru unioniști

„Mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești. Patria e prețuită mai ales atunci cînd este amenințată din exterior, de forțe care doresc distrugerea și dispariția noastră”, scrie președintele Igor Dodon pe o rețea de socializare, cu referire la acțiunile anunțate de susținătorii unirii R. Moldova cu România la dat de 25 martie 2018. 

Zilnic în adresa mea vin mesaje din teritoriu, în care oamenii se arată indignați și revoltați de acțiunile antistatale ale unioniștilor susținuți din exterior, dar și de suportul tacit oferit lor din interior. Numai într-un stat cu voință politică paralizată e posibil ca în primării să fie semnate acte anticonstituționale, de lichidare a statalității și independenței. Inacțiunea organelor de stat înseamnă suport direct, fie și ascuns, al activității antistatale a unioniștilor. În asemenea circumstanțe de pericol iminent pentru țară și populație, declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetatenilor și daca situatia va iesi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca șef de stat, voi forma un Front National, pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească. Ceea ce ne unește pe noi, indiferent de etnie sau preferințe politice, este iubirea pentru Moldova, pentru Patria noastră. Anunț și autoritățile locale, și străine implicate în procesele anticonstituționale și antistatale, că acțiunile lor vor avea efect de bumerang și în ultimă instanță vor întări identitatea moldovenească, numai că, concomitent, ar putea genera reacții foarte negative față de puterea centrală din Chișinău și față de exponenții imperialismului și ai politicii revanșarde din statul vecin. Republica Moldova și România pot rămîne state-prieteni. De ce insistați ca reacția de apărare a cetățenilor să le transforme în state aflate în dușmănie?”, scrie Dodon, pe o rețea de socializare.

Românii de pretutindeni sunt așteptați la Marșul Centenar, care va avea loc duminică, 25 martie la Chișinău în Piața marii Adunări Naționale. Evenimentul va reuni românii din Republica Moldova, România și diaspora sub același ideal – al Reîntregirii Naționale. Manifestația este organizată de Alianța pentru centenar, structură care înglobează asociațiile unioniste de pe cele două maluri ale prutului și din afara granițelor țării. La data de 25 martie, toată Mișcarea Unionistă va fi la Chișinău pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, printr-un Marș Centenar! Evenimentul se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, ora 12.00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Românașul

    În numele sutelor de mii de unioniști din Basarabia îl avertizez pe monstrul mancurt umflat cu țăgi Igor Dodon, care a ajuns datorită oligarhului uzurpatot Plhotniuk, zis în popor și “Plaha”, președinte al RM, să se liniștească …

  2. Lelea

    Da de ce nu-l deranjeaza statalitatea cind are sub coastele tarii transnistria ocupata de rusi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *