Argumentele PUN pentru care solicită excluderea socialistului Ion Ceban din cursa electorală

Partidul Unității Naționale (PUN) susține că socialistul Ion Ceban a introdus sume false în raportul financiar privind resursele utilizate în campania electorală pentru alegerile din 20 mai și că, de fapt, cheltuielile pentru a-și promova imaginea sunt mult mai mari decât cifrele prezentate de acesta Comisiei Electorale Centrale (CEC). În cadrul unui birefing de presă, liderul PUN, Anatol Șalaru, a declarat că formațiunea sa are în Chișinău 14 panouri publicitare în susținerea candidatului Constantin Codreau, iar pentru acestea a achitat peste 215 mii de lei, pe când PSRM, care ar deține circa o sută de panouri în capitală și 20 în Bălți, indică în Raportul financiar că a plătit pentru acestea doar puțin peste 160 de mii de lei. PUN a depus o sesizare la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Nr.1 Chișinău în acest sens, prin care solicită adresarea în instanță pentru investigarea aspectului și excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală.

Anatol Șalaru afirmă că partidul său a cheltuit peste 215 mii de lei pentru 14 panouri publicitare amplasate în municipiul Chișinău prin care îl promovează pe candidatul Constantin Codreanu. În acest sens, Șalaru susține că chiria unui panou costă nu mai puțin de 250-300 de euro în capitală.

Liderul PUN spune că PSRM deține circa o sută de astfel de panouri în capitală și aproximativ 20 de panouri la Bălți, acolo unde îl promovează pe Alexandr Usatîi la șefia municipiului, dar că în Raportul privind gestiunea financiară depus la CEC pe 11 mai indică cheltuieli de doar 160 de mii de lei. Șalaru menționează și faptul că PL, care ar deține mult mai puține panouri, indică cheltuieli de 310 mii de lei.

Anatol Șalaru a invocat și faptul că Alexandr Usatîi, candidatul PSRM la șefia mun. Bălți, a utilizat fonduri nedeclarate în campania electorală, pentru că în timpul unui concert organizat de fundația de caritate a primei doamne, Galina Dodon, a participat drept candidat la primărie și a ținut un discurs electoral.

La 11 mai din cursa electorală pentru alegerile locale noi din 20 mai a fost exclusă prin decizia instanței de judecată candidata partidului Șor, Reghina Apostolova. Aceasta a fost scoasă din cursă după ce PUN a sesizat instituția electorală despre faptul că Apostolova a utilizat bani proveniți de la persoane fizice din străinătate. La 14 mai, decizia Judecătoriei Chișinău a devenit irevocabilă după ce a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău.

Citiți și:

CA Chișinău a menținut decizia primei instanțe de a o scoate pe Apostolova din cursa electorală


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Reporter

  Da măi, clăpăugilor! Nu vă mai faceți într-o ureche, fiindcă știm că sunteți oamenii lui Plahotniuk. Plahotniuk va trimis, ca să luați voturi de la Andrei Năstase pentru ca în turul doi să acceadă plahotniucika Silvia Radu!

 2. Paulică

  … Constantin Codreanu va contribui la aceea, că plahotniucika Silvia Radu va trece în turul doi!

  Da tu Marină, când scrii un articol mai uită de primăvară! Există cel puțin două gafe evidente în articolul tău. PUN, de exemplu, a plătit pentru unele… Ce anume?
  Și apoi. Aproximativ de panouri la Bălți? Câte aproximativ?

 3. Reporter

  Ha! Ha! Ha! Marina între timp și-a făcut schimbări în “operă”, ca să nu spun altfel, că o să se supere! Poate a consultat-o psihologul Gholamali Mohammadifard?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *