Andrei Munteanu nu a fost înregistrat în cursa electorală. Lista candidaților pentru șefia mun. Chișinău

Andrei Munteanu, candidatul propus de către Partidul Societății Progresiste, nu a fost înregistrat în cursa electorală. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău.

Membrii Consiliului a examinat o sesizare depusă pe numele lui Andrei Munteanu în care erau invocate mai multe încălcări privind înaintarea acestuia în cursa electorală. Munteanu nu a știut cum să comenteze aceste abateri constate, fapt care i-a făcut pe șase membri ai Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău să voteze împotriva înregistrării lui.

Menționăm că în mai puțin de o lună au loc alegeri noi pentru funcția de primar general al capitalei, mandatul căruia va fi de doar un an, până în 2019, când în întreaga țară se vor desfășura alegeri locale ordinare. Fotoliul de edil al mun. Chișinău este țintit de 12 candidati: Vasile Costiuc, Andrei Năstase, Alexandr Roșco, Reghina Apostolova,  Valeriu Munteanu, Ion Ceban, Victor Strătilă, Alexandra Can,  Maxim Brăila, Silvia Radu, Alexandru Mâţu și Constantin Codreanu.

În municipiul Chişinău există 647,203 mii de cetăţeni cu drept de vot care sunt aşteptaţi la urnele de vot duminică, 20 mai 2018, precizează Comisia Electorală Centrală. Municipiul Chişinău este împărţit în 5 sectoare (Centru, Buiucani, Râşcani, Botanica şi Ciocana) şi are în subordine suburbiile Codru, Cricova, Durleşti, Sângera, Revaca, Dobrogea, Vadul lui Vodă, Văduleni, Vatra, Băcioi, Bubuieci, Humuleşti, Budeşti, Goian, Ciorescu, Făureşti, Cruzeşti, Grăieşti, Stăuceni, Tohatin, Truşeni, Coloniţa, Condriţa şi Ghidighici.

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara. La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Bălți, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni r. Hâncești.

Conform Codului Electoral, campania electorală a început pe 20 aprilie, cu o lună înainte de alegerile locale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Reporter

  REGHINA VA HRĂNI COPII CA LA RESTAURANTE ȘI VOR FI TOȚI DURDULII CA DÂNSA!

  După ce candidatul Partidului “ȘOR” la funcția de primar general al Capitalei Reghina Apostolova a promis că, “Copiii noștri vor fi hrăniți, ca la restaurante”, toți ceilați candidați n-au ce căuta acolo!

  Evreii ăștea de la Orhei “Jiru beseatsea!” sau pentru cei, care nu știu rusa “Își ies din minți!” Măi, da prostălani mai pot fi moldovenii noștri, când nimeresc pe mâinile evreilor!

 2. ESCROCUL ILAN ȘOR ȘI „VAMPIRUL” SILVIA RADU LUSTRUIȚI DE PROPAGANDA OLIGARHULUI PLAHOTNIUK

  De ce escrocul Ilan Șor? Fiindcă Ilan Șor controlând consiliile de administrație a trei bănci moldovenești le-a estorcat de suma enormă de 2,9 miliarde de dolari. Escrocul Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani, deoarece nu avea cine să-i traducă sentința motivată.

  De ce vampirul Silvia Radu? Findcă Silvia Radu având diferite funcții de conducere în compania Unión Fenosa timp de 16 ani ca un adevărat vampir a supt sângele poporului moldovenesc prin numeroase măriri exagerate și neîntemeiate a prețului la energia electrică pe motiv de scădere continuă a cursului monedei naționale. Numai în anii 2015-2016, fiind președintă a Unión Fenosa în Moldova „vampirul” Silvia Radu declară venituri enorme de aproape 13,5 milioane de lei moldovenești. Oare cineva mai are dubii că acești bani nu sunt luați de la poporul moldovenesc?

  După aproape opt luni de blocaj, dosarul pe numele escrocului Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul. Prima ședință de judecată în dosarul Șor, care urma să aibă loc pe data de 02.04.2018 la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. Atât escrocul Ilan Șor, cât și avocații săi, nu au venit la proces. Potrivit judecătorilor, unul dintre apărătorii lui Șor a solicitat amânarea ședinței, întrucât inculpatul s-ar fi îmbolnăvit. Avocatul nu a prezentat însă niciun document care ar confirma acest lucru. Următoarea ședință în dosarul fraudei bancare a fost fixată peste aproape două luni pe data de 23.05.2018. Dacă Șor nu va veni din nou, procurorul ar putea dispune aducerea forțată a acestuia.

  Primara interimară a capitalei, Silvia Radu, a fost înregistrată pe data de 24.04.2018 în calitate de candidat independent în alegerile din 20 mai pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Aceasta nu-i prima tentativă raiderului Silvia Radu de a apărea în fața electoratului moldovenesc. Prima dată, dumneaei apare în fața electoratului la alegerile prezidențiale din Republica Moldova de la 30 octombrie 2016 în primul tur deasemenea în calitate de candidat independent. Atunci dna „vampir” Silvia Radu era încă „vie” în memoria oamenilor și rănile provocate de dumneaei erau încă proaspete și dureau, deoarece plecase de la șefia Unión Fenosei doar de câteva luni și electoratul a tratat-o pe merit, apreciând-o cu „tocmai” 0,37% din voturi.

  Următoarea ședință a Curții de Apel Cahul în dosarul escrocului Șor a fost programată pentru data de 23 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Cahul, această amânare pentru aproape două luni s-a impus deoarece judecătorii ar fi ocupați până atunci. Aici se impune precizăm că, pe 12 februarie, Curtea Supremă de Justiție a scos dosarul Şor de la Curtea de Apel Chișinău şi l-a trimis spre examinare în instanța de apel Cahul. Asta după ce președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, a cerut Curții Supreme strămutarea cauzei. În cererea sa către CSJ, Pleșca a invocat două motive: legătura de rudenie dintre o angajată a Curții de Apel Chișinău și unul dintre avocații lui Șor, precum și imposibilitatea mai multor judecători de a examina dosarul.

  Silvia Radu devine, la 1 mai 2000, secretar general, director corporativ și vicepreședinte la reprezentanța din Republica Moldova a companiei Unión Fenosa. Ea deține această funcție până la 8 aprilie 2008, când devine președinte a Unión Fenosa în Moldova și se menține în această funcție până la mijlocul anului 2016. În tot acest timp se manifestă ca adevărat „vampir”, sugând sângele poporului moldovenesc prin numeroasele măriri exagerate și neîntemeiate a prețului la energie electrică pe motiv de scădere continuă a cursului monedei naționale. Astfel „vampirul” Silvia Radu își acumulează averea enormă de multe zeci de milioane de lei moldovenești.

  Că tergiversarea dosarului Șor se face intenționat, chiar de la început la indicația stăpânului din umbră a justiției moldovenești, oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk este un lucru cunoscut de toți. Că se urmărește tergiversarea dosarului Șor până pe după alegerile parlamentare ordinare, la care escrocul Ilan Șor urmează să fie ales deputat în Parlament pe circumscripția electorală nominală Orhei și astfel să beneficieze de imunitate parlamentară, scăpând astfel de pușcărie tot este cunoscut de toți. Acum încă nu cunoaștem următorul motiv pe care îl vor inventa partenerii pe de o parte escrocul Ilan Șor și pe de cealalta stăpânul justiției moldovenești, oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk.

  În numeroasele osanale pe care le dedică „vampirului” Silvia Radu principala televiziune a oligarhului uzurpator și fățarnic Plahotniuk Prime TV ne spune că Silvia Radu a fost decorată în 2014 cu titlul de cavaler al Ordinului regal Isabela Catolica de către Ferdinand al VII-lea al Spaniei. Vrasăzică Spania a fost foarte mulțumită de munca la compania Unión Fenosa în cei aproape 16 ani a „vampirului” Silvia Radu din punct de vedere financiar, iar dacă ținem cont și de averea enormă a acesteia, atunci ne dăm seama cât „sânge” s-a supt „vampirul”din spinarea încovoiată a bietului popor moldovenesc.

  Alegerile parlamentare ordinare în Republica Moldova vor avea loc în perioada 30 noiembrie 2018 – 28 februarie 2019 și potrivit noilor amendamente, data alegerilor Parlamentului va fi stabilită prin hotărârea Parlamentului cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor. Deci oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk a făcut totul ca să aibă în mâinile sale cum se spune în popor „și pâinea și cuțitul”. În cazul de față se cere să parafrazăm: „și pe escrocul Ilan Șor și miliardele furate de el”. Va da o „epidemie” stranie în judecătorii de la Curtea de Apel Cahul sau o pântecărie soră cu moartea în escrocul Ilan Șor? Asta va fi așa, cum va da „Dumnezeul” autointitulat Plahotniuk.

  Și n-o să spun nimic, dacă n-o să vorbesc despre enorma avere a „vampirului” Silvia Radu, făcută pe spinarea poporului moldovenesc în cei 16 ani de slujbă credincioasă la compania Unión Fenosa. „Vampirul” Silvia Radu deține în Chişinău cel puţin patru bunuri imobile impunătoare: o casă de locuit impresionantă pe str. Milano din sect. Buiucani al Capitalei, un apartament în centrul Chişinăului, pe bd. Ştefan Cel Mare şi Sfânt cu 67,5 m.p., un apartament pe str. Serghei Lazo, într-un bloc în care deţin apartamente familiile Ghimpu şi Chirtoacă, locuinţa are 138,9 m.p., un spaţiu nelocativ pe str. Octavian Goga din sect. Râşcani, cu o suprafaţă de 42,5. m.p. Toate bunurile familiei Radu au fost puse în gaj de-a lungul anilor pentru credite de milioane de lei. Aici mă voi opri pentru a nu enerva cititorii cu numeroasele companii cu activităţi imobiliare cu capital străin sau autohton, cu firme agricole care gestionează mai multe zeci de hectare de terenuri agricole, 14 conturi de card pe care se găsesc 33,6 mii de lei şi 184,9 mii de euro, echivalentul a peste 4 milioane de lei, două automobile, un camion, etc.

  Nu-i lucru complicat defel să vorbești despre lustruirea imaginii escrocului Ilan Șor de către oligarhul uzurpator și fățarnic Plahotniuk. Aproape zilnic și uneori de mai multe ori pe zi televiziunile afiliate oligarhului fățarnic și uzurpator Plahotniuk difuzează materiale propagandistice minciunoase ce lustruiesc imaginea escrocului și hoțului celor 2,9 miliarde de dolari de la poporul moldovenesc Ilan Șor, care este numit cu nerușinare „omul de afaceri și politicianul” Ilan Șor în loc de „hoțul de miliarde și speculantul politic” Ilan Șor. Acesta a fost ales în funcția de primar de Orhei încă în 2015, dar are planuri să facă în Orhei ca ”visul devină realitate”, abea acum în 2018 în preajma procesului de la Curtea de Apel Cahul.

  Propaganda oligarhului uzurpator și fățarnic Plahotniuk se arată entuziasmată până la extaz de „găselnițele” de tehnocrat pe care le improvizează raiderul primar general interimar Silvia Radu pentru binele chișinăuenilor și a inclus numeroasele sale difuzoare la maximum. „Magnifica” primar general interimar, raidera Silvia Radu a avut ideia nemaipomenită și neimaginabilă până la ea de a spăla străzile Chișinăului cu mașinile de stropit. Vedeți ce înseamnă ca Chișinăul să aibă un primar interimar cu imaginație de raider? Posturile de televiziune afiliate oligarhului se îneacă în exlamațiile de extaz ale trecătorilor și șoferilor. Ce femeie deșteaptă! Nu dejeaba și-a făcut averea de zeci de milioane pe spinarea noastră cu Unión Fenosa!

  *** 26.04.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *