Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anatol Șalaru înființează un nou…

Anatol Șalaru înființează un nou partid politic

Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării, a decis să înființeze un nou partid politic.

„După o analiză atentă și mai multe discuții purtate, am înțeles că este necesară înființarea unui nou partid politic: Partidul Unității Naționale. De ce unitate națională? Pentru că e ceea ce ne lipsește nouă cel mai mult, românilor de peste Prut, din Basarabia. Avem drept obiectiv ca acest nou partid să fie expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil să își apere cetățenii și mai ales capabil să le construiască cetățenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relațiilor internaționale, și să o ducă în rândul țărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul.

Nu va fi ușor, dar n-a fost ușor nici în 1989, atunci când am aprins flacăra eliberării naționale. Am reușit atunci, vom reuși și acum. Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil să ofere o alternativă la actuala clasă politică, un partid care să fie acceptat ca partener de clasa politică de la București, și mai ales un partid care să nu dezamăgească și să nu-și încalce angajamentele asumate”, susține Șalaru.

El susține că, în perioada următoare, va face public întregul grup de inițiativă.

Amintim că, la 17 decembrie, Anatol Șalaru, ministrul Apărării și prim-vicepreședintele Partidului Liberal a anunțat că și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PL. El i-a cerut și președintelui PL să-i urmeze gestul. Declarațiile au fost făcute după ce Șalaru a părăsit ședința Consiliului Național Politic al PL, în care se discută demiterea sa din formațiune.