“Alianța” cu 63 de mandate de la Chișinău

În R. Moldova se prefigurează o nouă alianță parlamentară între PLDM, PDM și PCRM. Mihai Ghimpu, liderul PL, partid care încă negociază cu PDM și PLDM pentru formarea unei coaliții a declarat aseară la emisiunea În Profunzime de la Pro TV Chișinău că alianța dintre cele două partide și comuniștii lui Voronin ar fi deja parafată și că, indiferent de cedările pe care le-ar face, o alianță între PLDM, PDM și PL tot nu va fi.

Ghimpu a lăsat să se înțeleagă și că Natalia Gherman va fi premier, iar Andrian Candu (sau Igor Corman) va fi președinte al Parlamentului.

Astăzi, Renato Usatîi a postat un mesaj video în care se arată și el sigur că PLDM, PDM și PCRM vor încropi o alianță, iar Gherman va fi premier, Candu, speaker, în timp ce comuniștilor le vor reveni trei instituții de control, Comisia Națională de Integritate, Comisia Electorală Centrală și Curtea de Conturi.

Miercuri, Marian Lupu, liderul PDM, a menționat că va fi convocat Parlamentul.

Dacă informațiile care se vehiculează în aceste momente, atunci noua alianță de la Chișinău va avea nu mai puțin de 63 de mandate: PLDM – 23, PCRM – 21 și PDM – 19.  Dacă această alianță va rezista, atunci, peste un an și două luni, cele trei partide ar putea vota inclusiv șeful statului, pentru care sunt necesare 61 de voturi.

Totuși, astăzi lucrurile ar putea suferi careva modificări, pentru că urmează discuții dintre partidele politice de la Chișinău și reprezentanți ai Uniunii Europene.

sursa foto: independent.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Mihai

  Poftim si asa scenarii — fiecare are dreptul la libera exprimare. Cu toate acestea, eu as fi de acord cu Gherman si Candu – oameni profesionisti si capabili sa schimbe ceva in tara. Totusi, mai bine asa decat Usatii deputat sau Ghimpu sef de stat, asa cum se viseaza.

 2. Dima

  Ghimpu deja incearca disperat sa gaseasca scuz, dar am impresia ca el a fst acela care a dorit sa fie in opozitie, si mai mult cred ca il avantajeaza acest lucur, de aceea si am vazut un circ de o luna jumate si o batjocura fata de negocieri din partea PL-ului stagnindule.

 3. Mihai Gonza

  Mai degraba ca Ghimpu face piar eftin pentru a obtine totusi functii la cre asa de tare rivneste dar uitind ca al alegeri a cumulat tuhmai 9%, cel mai putine de fapt mandate, cine stie poate ca totusi se va cobori cu capul din nori si ava ajunge cu cei din coalitie la un numitor comun.

 4. Mihai

  Eu inca mai sper ca lui Ghimpu ii va veni mintea la cap si va colabora si el cu guvernarea asa cum fac comunistii, acum ambitiile si mofturile personale nu isi au loc, acum e nevoie de multa munca, si responsabilitate.

 5. Ilie

  De ce nu ar accepta Ghimpu o colaborare a guvernarii cu comunistii daca asta e foarte comod la etapa actuala, nu incurca cursului UE, consolideaza societatea, este agreata de catre oficialii UE si nu va duce tara in impas si criza politica cind va trebui sa alegem seful statului.

 6. Gimpu daca ar accepta cei propun Lupu si Filat adica PLOHOTNIUC ar da dovada ca este o curva si el.Oare nu e clar ca acestia nu vor nici o alianta oare nu se vede ca ei nu vor nici o europa?.Dati sa fim seriosi si sa ne gindim noi oamenii de rind cum de esit din impasul acesta biurocrat.Oameni buni si asa traim rau (foarte rau) dar peste patru ani vadati sama ce va fi Moldova ramine fara controlul poporului de conduce mafia unde ne ducem noi acestia trebue opriti cit nui tirziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *