Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Acuzații grave între fostul și…

Acuzații grave între fostul și actualul premier

După ce premierul Valeriu Streleț a declarat aseară că Guvernul Leancă a comis „gafe monumentale”, astăzi, Iurie Leancă a venit cu un răspuns la acele acuzații.

„Am aflat despre noile acuzații a le lui V. Streleț în adresa „Guvernului Leancă” (bănuiesc că le face în numele conducerii partidului său, nu doar în nume personal). Apropo, e același guvern pe care îl ridica înainte în slăvi. Acest om încearcă să ne convingă că a descălecat pe acest pamînt acum 40 și ceva de zile, neavînd habar ce s-a întîmplat în Republica Moldova pîna atunci, dar că de la venirea lui ar începe construcția celei „de-a Doua Republici”. Foarte curînd îi voi face o împrospătare de memorie consistentă lui Streleț, voi prezenta public cîteva lucruri importante legate de situația social politică din țară, motivele care au generat această criză fără precedent în care ne aflăm, inclusiv despre rolul, deloc de neglijat, al actualului premier în crearea acestei debandade. Prin aceste declarații pe care le face, Streleț demonstrează că el și șefii lui de la guvernare sunt într-o panică profundă. De fapt acestea nu sunt altceva decît niște eforturi disperate să arate că el e neprihănit, încearcînd să distragă atenția opiniei publice de la subiectele de actualitate de primă importanță: cine se face responsabil de furtul din sistemul bancar; de ce a fost și este tergiversată începerea fazei a II-a pe investigarea furtului; cine poartă răspunderea că visul nostru european a fost înghețat, iar cu el și banii UE destinați pentru bugetul țării, investiții în proiecte sociale, infrastructură etc”, scrie Leanca.

„Pînă atunci voi remarca doar un lucru: dacă Streleț vorbește despre gafe, cred că ar trebui să conștientizeze că gafa monumentală a fost comisă chiar de el atunci cînd a acceptat funcția de premier ca parte a unui joc murdar, presărat inclusiv cu trădarea de data aceasta a unui alt coleg de partid (candidat la funcția de premier), ale cărui efecte le vedem deja cu toții. Uitați-vă doar cu cîtă aroganță acest „specialist în toate” ne spune, într-un limbaj suburban, că pe cetățeni îi „doare în cot” de modul în care este ales președintele țării. Îi reamintesc lui Streleț cu cîtă ardoare partidul din care face parte susținea anterior alegerea președintelui de către popor. Atunci avea alta opinie despre dorințele poporului fiindcă așa își dorea șeful său de partid. Între timp a ajuns însă să-l „doară în cot” de popor și să-l trateze cu dispreț și aroganță”, acuza Leanca.