Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   UPDATE/ Activistul civic Oleg Brega…

UPDATE Activistul civic Oleg Brega anunță că va candida independent la alegerile parlamentare

Activistul civil Oleg Brega a anunțat că va candida independent la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astăzi, joi, 27 decembrie, acesta se va prezenta la Consiliul Electoral de Circumscripție pentru a-și anunța intenția de a candida, dar și pentru a lua actele necesare în vederea strângerii de semnături. Pentru a se înscrie în cursă, Oleg Brega trebuie să adune între 500 și 1000 de semnături. 

Solicitat de Ziarul de Gardă, Oleg Brega a anunțat că încă nu a decis în care circumscripție uninominală va candida, însă a precizat că, cel mai probabil, va candida pentru un mandat de deputat din partea Diasporei.  Totodată, acesta susține că le-a trimis CV-ul său reprezentanților Blocului ACUM, doar că, „n-a urmat decât confirmarea de recepţie”.

UPDATE: Oleg Brega va candida în circumscripția uninominală nr.50, Europa de Vest (Uniunea Europeană). Acesta s-a prezentat la Consiliul Electoral de Circumscripție.

Oleg Brega este un jurnalist, activist civic, cineast și membru al organizațiilor „Hyde Park”, dar și editor pe site-ul Curaj.TV și Curaj.Net. Din 2003 până în 2006 a fost președintele organizației non-guvernamentale „Hyde Park”. Oleg Brega a candidat independent la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, obținând 0,88%% din numărul de voturi, insuficient pentru a ajunge deputat. În 2015, Oleg Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015, el a acumulat 1,37% din sufragii.