Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Acțiunile de protest, organizate de…

Acțiunile de protest, organizate de socialiști

Membrii şi adepţii Partidului Socil din R. Moldova (PSRM) au organizat o acţiune de protest împotriva majorării tarifelor, pentru demiterea preşedintelui ţării şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Protestatarii au organizat un miting în Orăşelul Victoriei din faţa Parlamentului, în faţa sediului ANRE şi la reşedinţa de stat a Preşedintelui.

Potrivit liderului PSRM Igor Dodon, presiunea din partea populaţiei trebuie nu doar să continue, ci să se intensifice, pentru a impune guvernarea să capituleze şi să anuleze noile tarife la serviciile comunale. „Există două căi de ieşire: sau anularea tarifelor, sau diferenţa să fie compensată de oligarhii din cauza cărora s-a produs scumpirea serviciilor. Ei au furat miliardul. Să achite ei din propriul buzunar! Trebuie să le fie confiscată averea şi, după comercializarea acesteia, să fie compensate furnizorilor diferenţele dintre tarifele noi şi cele vechi”, a spus Dodon.

În cadrul acţiunii de protest de la ANRE, socialiștii au montat corturi în interiorul instituției, după care au mers la reședința Președintelui R. Moldova Nicolae Timofti. Participanţii la acţiunea de protest au adus o raţă mută vie şi câteva raţe confecţionate din plastic cu inscripţiile „Aici nu este locul pentru raţe!”, „Sunt şi eu o raţă mută!”, „Afară!”! Demisia!”, „Raţă mută!”.

Socialiştii intenţionau să transmită raţa şi mulajele, personal lui Timofti, dar poliţiştii nu i-au lăsat pe deputaţi să intre în clădire.