Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   A doua ședință a noului…

A doua ședință a noului Guvern. Ce subiecte vor fi abordate

Astăzi, 17 ianuarie, începând cu ora 15:00, va avea loc a doua ședință a cabinetului de miniștri, prezidată de premierul Pavel Filip.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse zece subiecte. Octavian Armașu, ministrul Finanțelor va solicita aprobarea Regulamentului privind monitoringul financiar al autorităților publice la autogestiune, al întreprinderilor de stat/municipale și al societăților comerciale cu capital integral sau majoritar public, care are drept scop, susține ministrul Finanțelor „evaluarea și analiza riscurilor bugetar-fiscale aferente activității economico-financiare a întreprinderilor de stat/ municipale și a societăților comerciale cu capital integral sau majoritar public, ce pot avea efect substanțial asupra situației bugetar-fiscale, precum și analiza situației patrimoniale a autorităților publice la autogestiune”.

Tot în ședința de astăzi, 17 ianuarie 2018, va fi examinat subiectul cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 10 din 26 februarie 2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Subiectul va fi prezentat de Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Săptămâna trecută, Guvernul Filip s-a ales cu șapte miniștri noi, care „ se vor ține departe de polemici și se vor concentra mai mult pe lucrurile pe care trebuie să le facă un executiv, ca să fim mai aproape de oameni și să încercăm să venim cu soluții”, a menționat premierul Pavel Filip după ceremonia oficială de depunere a jurământului. Aflați ce averi și interese personale declară noii membri ai cabinetului de miniștri.