Zeci de judecători au demisionat din funcție în 2014

Peste 40 de judecători au demisionat din funcție sau au fost concediați din diverse motive, relevă un raport pentru anul 2014 al Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit acestui raport, majoritatea magistraților care nu se mai regăsesc în sistem, circa 30 la număr, au plecat din proprie inițiativă.

O altă parte dintre judecători au fost demiși în legătură cu expirarea împuternicirilor ca urmare a atingerii plafonului de vârstă. Totodată, alți patru judecători au ales să demisioneze, în urma reorganizării sau dizolvării instanțelor judecătorești în care au activat. Doar doi judecători au fost concediați la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a fost stabilită necorespunderea evidentă a funcţiei deţinute, ca rezultat al evaluării performanţelor.

Victor Micu, președintele CSM, a spus anterior reporterilor ZdG că magistrații pleacă din sistem din cauza noilor cerinţe, prevăzute în Strategia de reformă a sectorului justiţiei, care ar fi foarte severe.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *