Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința de judecată în…

VIDEO Ședința de judecată în dosarul imobilelor „Casa Modei” și „Asito” de la Judecătoria Chișinău, amânată

Prima ședință de rejudecare a dosarului „Casa Modei” și clădirea Asito care a fost programată pentru luni, 5 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, nu a avut loc. Motivul amânării este faptul că „avocații lui Vladimir Russu au nevoie de timp ca să administreze probe și să le prezinte în instanță”. Următoarea ședință pe acest caz fiind programată pentru 19 iulie.

Apărătorul lui Vladimir Russu a declarat că a înaintat în instanță o cerere prin care a solicitat amânarea examinării dosarului, pe motiv că „are nevoie de termen pentru a aduce probe și dovezi pe faptul că Rusu a fost audiat în cadrul urmăririi penale”.

Am solicitat amânarea ședinței pentru că avem nevoie de termen ca să administrăm niște probe suficiente ca să prezentăm instanței și participanților la proces și care va duce la justa soluționare a prezentei cauze. (…) Este vorba despre confirmarea statului în cadrul urmăririi penale a dlui Rusu, el a fost audiat în calitate de martor în cadrul urmăririi penale și vrem să aducem acest circumstanțe la cunoștința instanței. Instanța a făcut întrerupere până la 19 iulie, unde va fi din nou examinată cu toți participanții la proces. Este alt complet judecată”, a declarat Anatolie Pitel, avocatul lui Vladimir Russu.

Avocatul lui Veaceslav Platon a menționat că în ședința programată pentru luni, 5 iulie, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, s-au prezentat doar avocații și procurorii.

Este dreptul fiecărei părți de a solicita termen pentru a prezenta probe. Am susținut și eu cererea părții adverse. Dl Russu nu se lasă și distribuie știri false, mă atacă pe mine ca pe avocat. (…) Mâine, poate să fie la Continental Business alt asociat și tot așa. La 12 mai Curtea de Apel s-a expus în privința sechestrelor și a menționat că „exista bănuiala rezonabilă de săvârșirea infracțiunii de către aceste companii (n.r. „SRL Continental Business Invest”.) De aceea, acum este un joc foarte important și ei încearcă să ducă în eroare opinia publică. Sperăm să fie un proces corect. În ședința de astăzi s-au prezentat doar avocații și procurorul”, a declarat Ion Crețu, apărătorul lui Veaceslav Platon.

La data de 8 iunie curent, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților lui Platon și a întors cauza penală în instanța de fond, la un alt complet de judecată – Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins miercuri, 5 mai, plângerea avocaților controversatului om de afaceri Veaceslav Platon împotriva ordonanței procurorului general, Alexandru Stoianoglo, prin care imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito au fost recunoscute drept „corpuri delicte și sechestrate” și au trecut din posesia lui Platon la omul de afaceri Vladimir Russu.  

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au emis miercuri, 7 aprilie, o notă prin care anunțau că procurorul general, Alexandru Stoianoglo a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a șase ordonanțe, emise anterior de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), prin care două imobile au fost recunoscute drept corpuri delicte și sechestrate. Ulterior, unul dintre avocatul lui Platon, Ion Crețu, a contestat în instanță ordonanța procurorului general prin care cele două clădiri au trecut din posesia lui Platon la omul de afaceri Vladimir Russu.  

Omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei l-a acuzat în cadrul unei conferințe de presă pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.

Russu a declarat că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc prin partenerul lui Vladimir Russu, care a încercat să le legalizeze”.

Citiți și: