Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Gheorghe Petic și-a spus…

VIDEO Gheorghe Petic și-a spus ultimul cuvânt. Când va avea loc pronunțarea sentinței

 În cadrul ședinței de judecată de astăzi, 5 martie, Gheorghe Petic și-a spus ultimul cuvânt în dosarul în care este vizat, iar pronunțarea sentinței va avea loc pe 20 martie, curent. Procurorul pe caz solicită o pedeapsă de patru ani de închisoare, o amendă de 32 500 de lei și prejudicii cauzate statului în mărime de 65 000 de lei.

La ședința de astăzi au venit mai multe persoane pentru a-l susține pe Gheorghe Petic.  Procesul de astăzi a avut loc cu ușile închise. Avocata lui Petic, Angela Istrate, a declarat după ședință că se vehiculează deja faptul că clientul său va fi privat de libertate și va fi dus la penitenciarul din Cahul.

Avocata a ținut să transmită mesajul lui Gheorghe Petic către societatea civilă, care susține că „nu a comis infracțiunea de care este acuzat și este urmărit penal pe criterii politice”.

Reţinerea lui Gheorghe Petic a avut loc la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Discuţia dintre femeie şi operatorul 112 a durat circa 2 minute, timp în care operatorul i-a pus femeii mai multe întrebări referitor la ce s-a întâmplat, cum şi când a  avut loc incidentul, numele persoanelor implicate etc.

Liderul partidului PPDA de la Ungheni pledează nevinovat și consideră că ar fi vorba de o înscenare motivată de activitatea sa politică. Reținerea sa a avut loc la mai puțin de două ore de la preluarea apelului telefonic de către Centrul Unic 112. Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.