VIDEO/ Gheorghe Petic și-a spus ultimul cuvânt. Când va avea loc pronunțarea sentinței

 În cadrul ședinței de judecată de astăzi, 5 martie, Gheorghe Petic și-a spus ultimul cuvânt în dosarul în care este vizat, iar pronunțarea sentinței va avea loc pe 20 martie, curent. Procurorul pe caz solicită o pedeapsă de patru ani de închisoare, o amendă de 32 500 de lei și prejudicii cauzate statului în mărime de 65 000 de lei.

La ședința de astăzi au venit mai multe persoane pentru a-l susține pe Gheorghe Petic.  Procesul de astăzi a avut loc cu ușile închise. Avocata lui Petic, Angela Istrate, a declarat după ședință că se vehiculează deja faptul că clientul său va fi privat de libertate și va fi dus la penitenciarul din Cahul.

Avocata a ținut să transmită mesajul lui Gheorghe Petic către societatea civilă, care susține că „nu a comis infracțiunea de care este acuzat și este urmărit penal pe criterii politice”.

Reţinerea lui Gheorghe Petic a avut loc la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Discuţia dintre femeie şi operatorul 112 a durat circa 2 minute, timp în care operatorul i-a pus femeii mai multe întrebări referitor la ce s-a întâmplat, cum şi când a  avut loc incidentul, numele persoanelor implicate etc.

Liderul partidului PPDA de la Ungheni pledează nevinovat și consideră că ar fi vorba de o înscenare motivată de activitatea sa politică. Reținerea sa a avut loc la mai puțin de două ore de la preluarea apelului telefonic de către Centrul Unic 112. Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *