Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un polițist a încercat să…

Un polițist a încercat să fugă de mascații de la CNA, dar a fost oprit cu focuri de armă. Acuzațiile care i se aduc

Un polițist a fost reținut astăzi, 13 decembrie, de către mascații de la Centrul Național Anticorupție (CNA), în urma unei operațiuni care s-a încheiat cu focuri de armă. Potrivit autorităților, suspectul a fost surprins cum ia mită de la un barbat, iar când i-a văzut pe agenții CNA a luat-o la fugă.

Potrivit unei note emisă de CNA, reţinerea a avut loc pe strada Mihai Eminescu din capitală.

Responsabilii de la Centrul Naţional Anticorupţie s-au sesizat în urma unui denunţ făcut la linia naţională anticorupţie. Potrivit denunţătorului, acum câteva zile, membrii unui echipaj al Batalionului pentru reacţionare operativă Centru din cadrul Poliţiei l-au stopat pe denunțător pentru traversarea neregulamentară la culoarea roşie a semaforului şi pentru aflarea în stare de ebrietate la volan.

Atunci, poliţistul care se afla la volanul echipajului de Patrulare l-a escortat pe denunțător la domiciliu, iar ca să-l scape de pedeapsă i-ar fi cerut 1000 de euro.

Astfel, astăzi, poliţistul a fost surprins de autorități în timp ce primea banii, însă când i-a observat pe agenții CNA a încercat să fugă de la faţa locului, sfidând avertismentele mascaţilor. Pentru a-l reţine, ofiţerii CNA au efectuat două focuri de avertisment în sus, după care l-au imobilizat.

Polițistul se află la sediul CNA şi este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Acesta urmează să fie reţinut pentru 72 de ore.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

De la începutul anului 2019, peste 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.