Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultimele detalii din dosarul crimei…

Ultimele detalii din dosarul crimei de la Atrium. Când ar putea fi pronunțată o sentință

Foto: anticoruptie.md

Astăzi, 5 august, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul omorului de la Atrium, în cadrul căruia pe banca acuzaților figurează sportivii K-1 Aurel Ignat și Mhai Pîrgaru. Dosarul de află pe masa judecătorilor din iulie 2018.

Procurora, în gestiunea căreia se află dosarul, Angela Pleșca, precizează pentru ZdG că instanța a finalizat audierea celor 13 martori ai acuzării, respectiv, în ședințele următoare urmează a fi audiați trei martori ai apărării.

„Am făcut cunoștință cu materialele cauzei, am vizionat înregistrările video și după urmează audierea inculptaților și susținerile verbale”, a declarat pentru ZdG procurora Angela Pleșca, care a precizat că unicele probe video din dosar sunt cele apărute în spațiul public la scurt timp după producerea tragediei.

Potrivit procurorei, cauza se află pe masa Judecătoriei Chișinău mai bine de un an, fără a avea o finalitate pe motiv că există un număr mare de martori, iar audierea fiecăruia dintre aceștia durează câte 2-3 ore.

Acuzatoarea susține că următoarea ședință pe dosar este programată pentru 25 septembrie, până atunci judecătorii fiin d în concediu. Angela Pleșca estimează că până la mijlocul lunii octombrie ar putea avea loc susținerile verbale și, respectiv, pronunțată o sentință.

Angela Pleșca susține că cei doi inculpați, aflați pe banca acuzaților, Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru, care din mai curent au fost eliberați din arest la domiciliu, se prezintă la fiecare ședință de judecată și nu se eschivează fiind citați de instanță. Aceștia nu recunosc învinuirile care le sunt aduse.

Cel de-al treilea învinuit în cazul omorului de la Atrium, Eugeniu Deleu, se află în căutare internațională.

Noaptea de 18 spre 19 mai a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei la ziua de naștere a omului legii în clubul Edgo Night Club, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat, în dimineața zilei de 25 mai.

Deși în prima parte a zilei de sâmbătă, 26 mai, poliția declara că nu are niciun suspect, a doua zi, organele de drept anunțau că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Duminică s-a aflat și numele acesteia: Mihai Pîrgaru, un tânăr de 20 de ani, luptător de K1. Tot duminică, după presiunea publică, este reținut și Aurel Ignat, un alt participant la bătaia fatală.

La un an de la omorul lui Serghei Bejenari, cei doi luptători K-1, învinuiți de comiterea crimei, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, au fost eliberați din arest la domiciliu.