Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Procurorul general suspendat,…

ULTIMA ORĂ Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului anticorupție Victor Furtună privind arestarea preventivă a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Astfel, judecătorii au dispus plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile în privința lui Stoianoglo.

La ieșirea din sala de judecată, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „este o decizie ilegală” și că procurorii nu au înaintat „probe concludente”.

„Este o decizie incorectă. Eu n-am făcut nimic. Asta se va demonstra în cazul examinării dosarului. Procurorii nu au prezentat nicio probă pe acest dosar în afară de niște capturi foto de pe internet, niște ziare. Nu este nicio probă”, a spus Stoianoglo.

Procurorul anticorupție Victor Furtună susține că dacă nu existau suficiente probe, instanța nu a avea să admită demersul procurorilor privind acordarea a 30 de zile de arest în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Noi am prezentat suficiente probe care demonstrează bănuiala rezonabilă de comitere a unor infracțiuni”, a declarat Furtună pentru ZdG.

Marți seara, 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. 

Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP. DETALII AICI

Ulterior, procurorul a dispus inițierea urmăririi penele în privința lui Stoianoglo și câteva ore mai târziu l-a arestat pentru 72 de ore pe procurorul general suspendat.

Filmul reținerii procurorului general suspendat: toate acțiunile au avut loc în 8 ore. Cronologia evenimentelor