Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră/ Procuratura Generală refuză…

Ultima oră Procuratura Generală refuză pornirea urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat după ce PSRM-Șor au votat pentru demiterea Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu la CC

Procurorul general a refuzat înregistrarea adresării în Registrul de evidență a infracțiunilor și, respectiv, de a iniția un proces penal.

„Din punct de vedere procesual, adresarea deputaților nu corespunde cerințelor de formă și conținut unui act de sesizare despre infracțiuni, prevăzute de Codul de procedură penală. Din punct de vedere al dreptului material, din circumstanțele de fapt invocate de către petenți nu rezultă obiectiv o bănuială rezonabilă privind săvârșirea infracțiunilor denunțate sau altor infracțiuni”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Procuratura Generală a examinat adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc din 26 aprilie curent, prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Adresarea a venit în urma deciziilor luate pe 23 aprilie curent de Parlamentul R. Moldova privind Curtea Constituțională.