Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șoferul de la volanul mașinii…

Șoferul de la volanul mașinii Audi, care a provocat accidentul de pe bd. Ștefan cel Mare, și-a recunoscut vina și va compărea în fața magistraților

Reprezentanții Procuraturii municipiului Chișinău au anunțat marți, 7 iulie, despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a șoferului de 27 de ani, care acum două luni, a provocat un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru persoane.

Potrivit PG, luni, 7 iulie, totuși, șoferul, care pe tot parcursul urmăririi penale și-a negat vina și a refuzat să colaboreze cu procurorii, și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Duminică, 17 mai, două persoane, șoferul și pasagerul care se aflau într-o mașina de taxi – Toyota, s-au stins după ce, potrivit poliției, mașina lor a fost izbită violent de un Audi, la volanul căreia se afla un tânăr de 27 de ani. În urma impactului violent, alte patru persoane au fost transportate la spital.

Șoferul de taxi avea 40 de ani, iar pasagerul, care activa în cadrul Penitenciarului nr. 9 Pruncul, avea 46 de ani.

În mașină Audi, în momentul impactului se afla și o pasageră de 23 de ani, care a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a refuzat internarea.

Imediat după accident, șoferul mașinii Audi a fost reținut, iar ulterior arestat.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Momentul impactului tragic: