Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședință în dosarul Șor: cererea…

Ședință în dosarul Șor: cererea de recuzare a judecătorilor a fost respinsă. Avocatul lui Șor mai înaintează o cerere

Astăzi, 25 iulie, are loc ședința de judecată la Curtea de Apel Cahul în dosarul Șor, în cadrul căreia judecătorii ar trebui să se pronunțe asupra solicitării Procuraturii Anticorupție (PA) de a emite un mandat de arestare pe numele deputatului.

Ora 14.15: După ce cererea de recuzare a judecătorilor a fost respinsă, avocatul inculpatului Șor a înaintat o a doua cerere de recuzare a magistraților.

Ora 11.20: Un nou avocat contractat de Ilan Șor pentru a-i reprezenta interesele în acest dosar, Vadim Banaru, a depus astăzi o cerere de recuzare a completului de judecată care examinează dosarul la CA Cahul. Completul de judecată este format din magistrații Evghenii Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă. Instanța urmează să se pronunțe asupra cererii de recuzare la ora 12.00.

Ora 10:20: Atât reprezentanta Curții de Apel Cahul, Olesea Goldur, cât și procurorul anticorupție Andrei Băeșu, au declarat pentru ZdG că ședința programată pentru astăzi, la ora 10:30, are loc și nu cunosc despre careva cereri de amânare. Ilan Șor nu este prezent în fața instanței.

PA a cerut eliberarea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și anunțarea acestuia în căutare internațională la 26 iunie, pe motiv că acesta nu s-a prezentat în ședința programată în acea zi la CA Cahul, deși se afla sub control judiciar.

Se întâmpla după două săptămâni în care Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public și după ce în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.

Pe motiv că nici avocații săi nu s-au prezentat la 26 iunie în ședință, s-a decis acordarea unui avocat din oficiu, care a solicitat timp pentru a face cunoștință cu materialele dosarului. Respectiv, o nouă ședință a fost programată pentru 19 iulie. Nici aceasta însă nu a avut loc. De această dată, motivul a fost că unul dintre magistrații din completul de judecată s-ar afla în concediu medical.

Între timp, la 16 iulie, Procuratura Generală a anunțat că deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie, vizat în ancheta prifvind frauda bancară și figurant în Raportul Kroll, a plecat din R. Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră în perioada 14-17 iunie. PG a declarat că anchetează aceste circumstanțe în cadrul unei anchete deschise pentru trecerea ilegală a frontierei.