Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședința de judecată a fost…

Ședința de judecată a fost amânată. Vlad Filat s-a simțit rău în timpul audierii martorilor

Adriana Bețișor, procurorul care instrumentează dosarul fostului premier Vlad Filat, a anunțat că ședința de judecată a fost amânată, după audierea primului martor, Maria Albot, purtătoarea de cuvânt a controversatului om de afaceri Ilan Șor, pentru că Vlad Filat s-ar fi simțit rău. „Inculpatului Vlad Filat i s-a făcut rău, iar procesul a fost amânat. Urmau să mai fie audiați încă trei martori din partea acuzării, dar aceștia au fost nevoiți să plece. Inculpatul urmează să facă careva investigații, iar mâine procesul va fi reluat”, a explicat Bețișor.

Totodată, procurorul a declarat că avocații lui Filat dezinformează opinia publică. „Am observat că se fac unele declarații care nu corespund nici pe departe realității. Pot să vă spun că martorul (Ilan Șor, n.r.) a răspuns foarte explicit”, a menționat Adriana Bețișor, referindu-se la declarațiile făcute de către Igor Popa săptămâna trecută, când a spus că: „În timp ce depunea mărturii, Ilan Șor tremura, folosea cuvinte necenzurate, iar la unele întrebări se uita la judecător, așteptând ca acesta să arate anumite semnale”.

Mai mult, procurorul a spus că ar vrea ca ședințele de judecată să fie publice, însă aceasta ar putea face mai dificilă administrarea cazului. „Este important ca să duc până la sfârșit acest dosar și să documentez corect fiecare aspect, fiecare circumstanță. Vreau să menționez că există o legătură directă cu Banca de Economii și vor fi oameni care vor vorbi despre aceasta, iar dacă partea apărării continuă să se declare nevinovată, chiar dacă există atâtea probe, atunci aceasta e părerea lor”, a subliniat Bețișor.

În același timp, Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat a declarat că nu crede că clientul său va avea parte de un proces echitabil. „Eu nu cred că în acest stat Vlad Filat va avea parte de o decizie echitabilă și nu cred că el va fi plasat în arest la domiciliu”, a subliniat avocatul.