Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședința cu privire la anularea…

Ședința cu privire la anularea înregistrării concurentei electorale Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, va avea loc mâine

Captură video privesc.eu

Ședința cu privire la anularea înregistrării concurentei electorale Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, va avea loc vineri, 3 decembrie, la Judecătoria Bălți.

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) ne-am comunicat că ședința va avea loc începând cu ora 11:00.

Magistrata care va examina subiectul este Natalia Costaș de la Judecătoria Bălți. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către deputatul Partidului Politic „Șor” Denis Ulanov.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat, printr-o Hotărâre adoptată la 1 decembrie, Judecătoriei Bălți scoaterea Marinei Tauber, candidata Partidului Politic ȘOR, din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Decizia CEC vine după ce Nicolai Grigorișin, candidatul independent care urmează să se dueleze cu Tauber în turul doi pentru Primăria de la Bălți, a solicitat CEC-ului să verifice rapoartele de cheltuieli depuse de către Marina Tauber, acuzând mai multe nereguli.

Astfel, prin hotărârea adoptată, membrii CEC au constatat că Marina Tauber a utilizat în campania electorală fonduri financiare și materiale nedeclarate folosite pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în campania pentru primul tur de scrutin, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Marina Tauber, candidata Partidului Politic „Șor”, a câștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de primar al mun. Bălți. Tauber a obținut 47,93% din voturile valabil exprimate. Detalii aici

Datele preliminare publicate de CEC arată că Marina Tauber a obținut 47,93% (15 918 voturi), în timp ce Nicolai Grigorișin a acumulat 20,93% (6 951 de voturi). Turul doi ar urma să se desfășoare pe 5 decembrie.