Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Şase persoane, care figurează în…

Şase persoane, care figurează în dosare de escrocherie şi delapidări, au fost plasate în arest preventiv

cna.md

Şase persoane, care au statut de învinuit în mai multe dosare de escrocherie şi delapidări, au fost plasate în arest preventiv în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Este vorba despre preşedintele Federaţiei moldoveneşti de baschet şi doi complici, fostul şef al Băncii de Economii, directorul unui SRL, dar şi despre unul din membrii Consiliului de administrare al Moldova Agroindbank. Deciziile au fost luate de către magistraţii Judecătoriei Buiucani şi ai Curţii de Apel, toate şase persoane fiind arestate pentru 30 de zile.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova (FBRM) şi pe doi complici într-un dosar de escrocherie. Aceştia sunt învinuiţi că l-ar fi deposedat pe un cetăţean străin de 210 000 de euro. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Statut de învinuit, într-un dosar de încălcare a regulilor de creditare, are şi fostul preşedinte al BEM. Judecătoria Buiucani i-a prelungit acestuia mandatul de arestare pe un termen de 30 de zile. De asemenea, a fost prelungit cu 30 de zile şi mandatul de arestare pe numele femeii, învinuite de delapidarea unor acţiuni ale MAIB. Tot ieri, magistraţii Curţii de Apel au lăsat în vigoare încheierea Judecătoriei Buiucani prin care s-a emis mandat de arestare pe numele unui director de SRL, învinuit de obţinerea frauduloasă a unui credit în valoare de 1 200 000 de euro de la Banca de Economii.