Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorul Victor Furtună a contestat…

Procurorul Victor Furtună a contestat decizia magistraților Judecătoriei Chișinău privind plasarea în arest la domiciliu a lui Stoianoglo

Sursa foto: captură video privesc.eu

Procurorul anticorupție Victor Furtună a contestat luni, 11 octombrie, decizia magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost dispusă plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, anunță Procuratura Anticorupție (PA).

Potrivit Procuraturii, în cazul în care recursul va fi admis, Alexandr Stoianoglo ar putea fi din nou plasat în arest preventiv.

„Pe 11 octombrie, procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor de a efectua urmărirea penală în privința lui Alexandr Stoianoglo, a contestat încheierea judecătorului de instrucție care l-a plasat pe învinuit în arest la domiciliu. În cazul în care recursul va fi admis, Alexandr Stoianoglo ar putea fi din nou plasat în arest preventiv”, se arată în nota informativă a PA.

Pe 8 octombrie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului anticorupție Victor Furtună în privința arestării preventive a lui Alexandr Stoianoglo. Magistrații au emis mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru procurorul general suspendat.

Marți seara, 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea Procuraturii Generale (PG), procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore.  Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP. DETALII AICI

Între timp, după o tentativă eșuată a CSP de a se convoca în ședință marți seara pentru a selecta un procuror general interimar, miercuri, 6 octombrie, membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au convocat în ședință extraordinară. Membrii CSP au selectat și înaintat candidatura procurorului Dumitru Robu către președinta R. Moldova, Maia Sandu, iar la scurt timp șefa statului a semnat decretul prin care Robu a fost numit procuror general interimar. 

Filmul reținerii procurorului general suspendat: toate acțiunile au avut loc în 8 ore. Cronologia evenimentelor