Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii moldoveni preiau experienţa colegilor…

Procurorii moldoveni preiau experienţa colegilor din Suedia

O delegaţie a Procuraturii R. Moldova, condusă de Procurorul General Corneliu Gurin, efectuează, în perioada 23-25 martie curent, o vizită de studiu în Stockholm, Regatul Suediei.

Vizita are ca obiectiv studierea și preluarea bunelor practici în promovarea reformelor instituționale și colaborarea organelor de drept, perfecţionarea competenţelor profesionale ale procurorilor moldoveni și stabilirea unor parteneriate care vor permite schimbul de informaţii și cooperare mai bună în domenii de interes reciproc, dar și în investigarea unor cazuri cu implicare transfrontalieră. Agenda cuprinde aspecte vizând instruirea, selecţia și cariera procurorilor, aplicarea tehnologiilor Informaţionale, Garanţiile instituţionale de independenţa etc.

Delegaţia R. Moldova este alcătuită din procurori-şefi ai unor subdiviuni ale Procuraturii, responsabile de investigarea cazurilor de corupţie şi spălării banilor, crimelor financiar-economice, criminalitate organizată, combaterea infracţiunilor cibernetice, responsabile de domeniul judiciar şi de protecţie a drepturilor minorilor.

Agenda convorbirilor va cuprinde un vast spectru de tematici, inclusiv sistemele juridice din cele două state, căile şi modalităţile de extindere a cooperării cu procurorii suedezi, progresele realizate de Procuratura R. Moldova pe plan legislativ şi instituţional. Totodată, va fi abordat subiectul reformelor care sunt în plină desfăşurare în cadrul Procuraturii, cunoașterea experienţei suedeze şi a soluţiilor practice pentru asigurarea unor schimbări și mecanisme funcționale.

Vizita este organizată de Proiectul „Suport a procesului penal şi apărării în cadrul investigaţiilor pre-judiciare în R. Moldova”.