Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii efectuează percheziții în cadrul…

Procurorii efectuează percheziții în cadrul cauzei penale „Kuliok” la domiciliul ex-persoanei responsabile de domeniul IT a PDM

Procurorii efectuează vineri, 10 iunie, percheziții în cadrul cauzei penale „Kuliok” la domiciliul ex-persoanei responsabile de domeniul IT a Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„Perchezițiile au loc în cadrul cauzei penale, denumită generic ,,Kuliok,” la ex-persoana responsabilă de domeniul IT a Partidului Democrat, persoana de încredere a lui Vladimir Plahotniuc. Pe parcurs procurorii PA vor veni cu detalii”, a declarat Robu pentru ZdG.

Potrivit unor surse ale ZdG, perchezițiile au loc la domiciliul lui Ion Harghel, fostul vicepreședinte al Tineretului Democrat.

Pe 18 mai 2022, Procuratura Generală a dispus inițierea urmăririi penale în așa numitul dosar „Kuliok”. Decizia Procuraturii a venit la o zi după ce Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva fostului președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki, pe faptul pretinsei finanțări ilegale a PSRM, în baza imaginilor video de la negocierile care au avut loc în iunie 2019 la sediul PDM între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc.

*Vom reveni cu detalii