Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală reacționează la flashmobul…

Procuratura Generală reacționează la flashmobul organizat de PAS: „Nu poate fi luat în serios”

Procuratura Generală (PG) notează într-un comunicat de presă că apreciază pozitiv orice punct de vedere sau manifestație care se desfășoară civilizat, democratic şi pașnic, dar „când unele formațiuni politice aleg calea flashmoburilor în lupta pentru relevanță politică – acest lucru nu poate fi luat în serios”.

„Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat și rămâne fermă pe poziția de a adopta soluții şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice. Pentru cei care pretind că întruchipează democrația autentică le explicăm că dezacordul cu soluțiile organelor judiciare poate fi manifestat mai eficient, în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior și celui judiciar. Doar așa vor avea posibilitatea să-și prezinte argumentele și raționamentele logico-juridice care evident că diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmoburi”, transmite PG.

Joi, 25 iunie, reprezentanții PAS au organizat un flashmob în fața sediului PG, exprimându-și nemulțumirea față de decizia de a nu porni o urmărire penală în cazul sacoșei negre care apare în secvența video de la întâlnirea lui Dodon cu Plahotniuc și Iaralov, despre care mai mulți au intuit că în ea se aflau bani.