Principală  —  IMPORTANTE   —   PG, despre evenimentul la care…

PG, despre evenimentul la care au participat peste 100 de persoane, contrar măsurilor impuse de CNESP: „Inspecția procurorilor nu a constatat prezența unor angajați ai Procuraturii în localul supus verificărilor”

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) anunță că Inspecția procurorilor nu a constatat prezența unor angajați ai Procuraturii, în perioada 29-30 ianuarie curent, în incinta localului din capitală unde au participat peste o sută de persoane, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică (CNESP).

În procesul de examinare, potrivit PG, au fost supuse verificărilor lista persoanelor care s-au aflat în incinta localului respectiv, ridicate din cadrul dosarului penal, pornit pe faptul privațiunii ilegale de libertate aflat în gestiunea Procuraturii mun. Chișinău, sediul Ciocana, precum și au fost ridicate și verificate listele și informațiile deținute de Inspectoratul General al Poliției.

„Inspecția procurorilor, informează opinia publică că a verificat conform competențelor funcționale informațiile răspândite în spațiul public cu privire la eventuala participare a unor procurori, în perioada 29-30 ianuarie 2022, la un eveniment de sărbătorire a Zilei profesionale a angajaților Procuraturii, desfășurat în incinta unui local din capitală, contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică, privind restricțiile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 (…). Remarcăm că, listele enunțate supra, au fost verificate de Inspecția procurorilor, prin contrapunerea informației din conținutul acestora cu datele referitoare la personalul instituției deținut de Secția resurse umane a Procuraturii Generale. Prin urmare, Inspecția procurorilor informează opinia publică că, în rezultatul probelor administrate pe caz, s-a constatat că, printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai Procuraturii”, se arată într-un comunicat al PG.

Luni, 31 ianuarie, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat imagini video cu verificările efectuate de polițiști în mai multe localuri din capitală printre care și clubul de noapte unde peste 100 de clienți au fost închiși în momentul în care patronul a văzut oamenii legii la ușă.

Șeful Poliției R. Moldova Iurie Podarilov a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută luni, 31 ianuarie, incidentul și a anunțat că a fost inițiată o cauză penală în acest sens. Ulterior, PG a anunțat că s-a autosesizat pe acest caz.

Potrivit deschide.md, incidentul a avut loc la clubul ATICO, iar printre persoanele închise în local ar fi fost procurori, magistrați și ofițeri ai CNA.