Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   PG a deschis un dosar…

PG a deschis un dosar penal pe numele deputatului PDM Sergiu Sîrbu. Detalii de la procurorul general

Procuratura Generală a intentat un dosar penal pe numele deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, susține că dosarul a fost deschis de către Procuratura Generală cu trei luni în urmă, la solicitarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu.

Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, acum trei luni, Procuratura Generala, în frunte cu Dumitru Robu, a inițiat o cauză penală pe numele democratului Sergiu Sîrbu, însă Stoianoglo susține că nu cunoaște detalii despre dosar, întrucât acesta se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

„În privința lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, acum trei luni în urmă. Eu am aflat despre acest dosar acum două zile. Nu știu pe ce fapt a fost inițiat dosarul, acesta este în gestiunea PA, iar eu nu mă amestec în activitatea PA în perioada controlului”, a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo susține că nu există niciun demers privind reținerea deputatului PDM Sergiu Sîrbu.

„Reținerea și alte acțiuni în privința deputaților se efectuează doar după adresarea procurorului general în Parlament cu primirea acordului respectiv. Noi nu planificăm astfel de acțiuni, chiar nu știu despre ce dosar este vorba”, a mai spus Stoianoglo.

Miercuri, 22 ianuarie, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a declarat, în cadrul unei emisiuni de la postul TV Moldova 1, că PG a inițiat mai multe dosare pe numele său și că a fost invitat la procuratură pentru audieri. Democratul califică acțiunile drept presiuni și intimidări.