OPINIE: Corneliu Gurin, decorat după ce şi-a pierdut mandatul de procuror general

Ex-procurorul general, Corneliu Gurin, demisia căruia a fost aprobată de parlament prin vot uninim, încă la 26 februarie, curent, a fost decorat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu Crucea „Pentru Merit”, clasa I.
Decizia este luată de Consiliul Superior al Procurorilor, scrie politik.md. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, distincţia i-a fost acordată (atenţie la merit) cu prilejul „promulgării noii Legi a Procuraturii” de către preşedintele R. Moldova (în data de 17 martie) şi „încurajarea dlui Corneliu Gurin”?! (consolarea, probabil, în legătură cu pierderea mandatului). Curios, nu? Dat afară (ca şi cum, la cerere personală) dar, de fapt, sub presiunea partenerilor de dezvoltare şi a străzii, care un an întreg a scandat în PMAN şi a cerut în toate rezoluţiile şi revendicările demisia procurorului Gurin pentru slugărnicie, subordonarea politică a procuraturii şi acoperirea actelor de mare corupţie (furtul miliardului, etc) ca, la nici 3 săptămâni de la demisie şi să-l decorezi, sub acoperirea unui pretext mascat, pentru marea lui slugărnicie („devotament”). Deci, avem la Procuratură Lege nouă, dar năravurile rămân cele vechi: „ce-i în mână, nu-i minciună”. Iar premierul Pavel Filip, revenit proaspăt de la Bruxelles, unde a fost făcut cu ou şi cu oţet, inclusiv pentru vechile cârdăşii din procuratură, nu încetează să ne convingă (la fel ca şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu), că în R. Moldova nimic nu va scăpa reformelor, că la Procuratură va fi ordine, că la Anticorupţie va fi ordne, că în sitemul bancar va fi ordine, că miliardul furat va fi restituit, iar făptaţii vor fi deconspiraţi şi vor răspunde în faţa legii. Domnule Filip, dar cine să-i deconspire, şi cine să-i ancheteze, şi cine să-i judece? Consiliul Superior al Procurorilor, prin decorarea (suspectă) a unui procuror demis ne-a şi asigurat deja, că în locul lui Gurin la Procuratura Generală nu va veni decât un alt Gurin. Să admitem că aţi mai putea minţi un anumit gen de lume. Dar să credeţi că europenii habar nu au de ce se întâmplă în R. Moldova, nu mai merge.
P.G.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Simion

    Merita steaua sifiliticului Ilici “Profurator Genital” in grad de Ciolan cu doua catuse, o scatoalca pe sale si un polinic de cianura in gat. Osandi-l-ar!

  2. ivan cel groaznic

    Coruptia traieste ! Coruptia e in toate cele … Gratii !!! Nu medalii si ordine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *