Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Oamenii legii desfășoară percheziții la…

Oamenii legii desfășoară percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează „pregătirea dezordinilor în masă”

Imagine simbol

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță vineri dimineața, 4 noiembrie, că angajații Inspectoratului Național de investigații (INI) al IGP, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), desfășoară percheziții la mai mulți figuranți pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă.

Reprezentanții IGP nu au oferit deocamdată detalii despre descinderi și cauza penală care vizează „pregătirea dezordinilor în masă”.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a declarat, într-un interviu oferit la București pentru publicația românească G4Media, că există „încercări” ale Rusiei de a destabiliza situația din R. Moldova folosind nemulțumirea cetățenilor față de creșterea prețurilor la resursele energetice. Întrebată dacă ia în calcul o lovitură de stat în R. Moldova finanțată de Rusia, șefa statului a spus că „există aceste riscuri”.

Întrebată dacă autoritățile de la Chișinău dețin informații despre acțiuni ale Federației Ruse care ar ar amenința direct R. Moldova, președinta a afirmat că „am văzut de curând și constatări ale Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, unde se vorbește despre relații, colaborări între grupări corupte din R. Moldova, între partide proruse din R. Moldova și serviciile secrete din Federația Rusă”.