Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Nepotul lui Filat, eliberat din…

Nepotul lui Filat, eliberat din izolator

Vladimir Rusu

Judecătoria Buiucani a decis azi, 21 august, eliberarea din izolator a lui Vladimir Rusu, fondatorul „Caravita Co” și nepotul liderului PLDM Vlad Filat. Astfel, Rusu va sta în arest la domiciliu.

Această decizie a fost luată la solicitarea procurorilor.

Potrivit procurorului anticorupție Adriana Bețișor, în cadrul anchetei s-a constatat că activitatea lui Vladimir Rusu în cadrul companiei „Caravita Co” era una doar formală. „Rolul acestuia a fost doar de semnare a unor acte, de împuterncire a unor persoane de a gestiona compania Caravita”, a menționat Bețișor.

Totodată, Ion Rusu, tatăl lui Vladimir Rusu a recunoscut că gestiona companii care sunt implicate în furtul de la BEM. „El a recunoscut și și-a asumat unele acțiuni, în special gestionarea personală a unor companii care sunt implicate în tranzacțiile suspecte cu banii de la Banca de Economii”, a subliniat procurorul anticorupție.

Amintim că, în luna iulie curent, patru persoane din administraţia întreprinderii Caravita au fost reţinute şi ulterior arestate, fiind bănuite de spălare de bani, fapt care a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.