Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mii de pachete de ţigarete,…

Mii de pachete de ţigarete, descoperite la frontiera moldo-română

Au fost identificate nouă persoane, cetăţeni români și moldoveni, care încercau să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 17.500 pachete ţigări de contrabandă.

La 21 ianuarie curent, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră români au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Horodiştea, doi bărbaţi care încărcau colete voluminoase în două autovehicule de teren parcate în apropierea malului românesc al râului Prut. Când au observat echipajul poliţiştilor de frontieră români, persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale și au fugit, abandonând mijloacele de transport.

În interiorul unuia dintre cele două autovehicule, înmatriculate în Bulgaria, au fost descoperite 35 de colete ce conţineau cantitatea de 17.500 pachete de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Polițiștii de frontieră români au demarat cerectările și l-au identificat pe unul dintre bărbaţii implicati în acțiunea de contrabandă, în persoana lui Costică A., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţul Botoşani.

Angajații Poliției de Frontieră din R Moldova, în urma cercetărilor efectuate, au identificat şapte persoane suspecte de implicare în activitatea infracţională. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigaretele în valoare de 156.247 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculele în valoare de 22.100 lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din România și R. Moldova continuă în comun cercetările, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.