Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Live/ Ședința Consiliului Superior al…

Live Ședința Consiliului Superior al Procurorilor

sedinta CSP
captură video: privesc.eu

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi au fost înregistrate patru subiecte, printre care anunțarea concursurilor pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror, decernarea unor procurori cu prilejul aniversării a XXVIII-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, avizarea proiectului de lege cu privire la modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură, inițiativă legislativă înaintată de Guvernatorul Găgăuziei.

CSP a decis de a propune procurorului general oferirea medaliilor și cadourilor de încurajare pentru mai mulți procurori care au avut merite deosebite în gestiunea dosarelor pe care le au, unul din criterii fiind existența sau inexistența sancțiunilor disciplinare.

Consiliul nu a dat curs proiectului de lege cu privire la modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură, înaintat de bașcanul Găgăuziei, deoarece nu a fost formulat conform rigorilor legale.

Candidații la funcția de procuror general au cerut CSP să decidă dacă în dosarul candidaților la funcția de procuror general este necesar de a prezenta un certificat medical nou sau ar fi valabil certificatul existent în dosar. CSP a ajuns la concluzia de a veni cu un demers la comisia de specialitate a Ministerului Sănătății pentru ca aceasta să se expună asupra acestui fapt.