Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Cine sunt judecătorii în…

LIVE Cine sunt judecătorii în privința cărora CSM a aprobat ordine de transfer la o instanță egală în grad

Captură foto: Privesc.eu

UPDATE 17:40 Plenul CSM a aprobat 18 cereri și a respins 2 cereri ale judecătorilor care au cerut să fie transferați la o instanță egală în grad.

Magistrata Romina Țurcan a înaintat cerere de retragere din concurs, cu 7 voturi pro, cererea judecătoarei a fost admisă. Cererea Ramonei Moșneguțu a fost respinsă, dat fiind faptul că judecătoarea a depus cererea de transfer în afara termenului prestabilit.

Toți cei audiați în ședința de miercuri, 11 septembrie, prezenți în fața plenului, au primit acordul de a se transfera spre instanța/ sediul judecătoresc solicitat, în ordinea priorităților și locurilor vacante.

Potrivit CSM, transferul va începe din 1 decembrie 2023. Până atunci, judecătorii vor încheia dosarele din gestiune.

UPDATE 15:55 Membrii CSM s-au retras în deliberări, urmează să se expună pe fiecare caz.

UPDATE 15:40 Cererea Rominei Țurcan a fost examinată în lipsa magistratei. Ea a solicitat să se retragă din concurs. Motivele nu se cunosc.

UPDATE 15:40 Aliona Postu a fost numită, în anul 2019, în funcția de judecătoare de instrucție la sediul Ștefan Vodă, judecătoria Căușeni. Pledează pentru un eventual transfer la unul dintre sediile Judecătoriei Chișinău.

Judecătoarea Aliona Postu. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 15:25 Pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător, magistrata Ana Costiuc a solicitat să fie transferată, de la Căușeni, la Strășeni, sediul central sau la Judecătoria Chișinău.

Judecătoarea Ana Costiuc. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 15:06 Judecătoarea Bogomolova Victoria din cadrul Judecătoriei Cahul, sediul Cantemir, și-a exprimat cerința de transfer la Judecătoria Chișinău sau Strășeni. Dacă cererea sa va fi aprobată, la sediul Cantemir va activa un singur judecător. Magistrata consideră că este nevoie de patru judecători, ca dosarele din sediul Cantemir să fie soluționate efectiv și în timp util.

Judecătoarea Bogomolova Victoria. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 15:00 Scripliuc Mihaela, magistrată la Judecătoria Bălți, sediul Sîngerei, a optat pentru Judecătoria Chișinău, sediile Rîșcani și Centru.

Judecătoarea Scripliuc Mihaela. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 14:45 Din anul 2019, Bologan Ana activează la judecătoarea Cahul, sediul central. Din motive personale și practice, magistrata solicită să fie transferată la Judecătoria Chișinău.

Judecătoarea Bologan Ana. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 14:40 Magistrata Bubuioc Svetlana a cerut membrilor CSM să fie transferată, de la Judecătoria Bălți, la Judecătoria Hîncești, sediul Ialoveni.

Judecătoarea Bubuioc Svetlana. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 14:30 Ganganu Maria, judecătoare în cadrul sediului central al Judecătoriei Cimișlia, a înaintat cererea de transfer spre Judecătoria Hîncești.

Judecătoarea Ganganu Maria. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 14:25 Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au revenit în ședință după o pauză de aproximativ o oră.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au examinat 11 cereri din cele 17 anunțate de Consiliu. Majoritatea judecătorilor pledează pentru a fi transferați în sediile Judecătoriei Chișinău.

UPDATE 13:25 Judecătorul din cadrul sediului central de la Bălți, Moroșanu Vitalie optează pentru a fi transferat la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Judecătorul Moroșanu Vitalie. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 13:10 Bucur Svetlana este judecătoare de instrucție la Judecătoria Soroca, sediul Florești, din anul 2012. Anterior, solicitarea ei de a fi transferată la Judecătoria Chișinău a fost respinsă de două ori. Pledează pentru sediul Centru sau Buiucani din cadrul Judecătoriei Chișinău.

Judecătoarea Bucur Svetlana. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 13:00 Neguriță Veaceslav de la judecătoria Strășeni, sediul central, a fost audiat în vederea transferului său la unul dintre sediile judecătoriei Chișinău, cu precădere Centru.

Judecătorul Neguriță Veaceslav. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 12:49 Judecătorul de instrucție al Judecătoriei Cahul, sediul central, Curicheru Valeriu, pledează pentru un eventual transfer la sediul Centru sau sediul Ciocanu ale Judecătoriei Chișinău.

Judecătorul Curicheru Valeriu. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 12:35 Membrii CSM examinează cererea de transfer a judecătorului Negru Vladislav de la Judecătoria Cimișlia, sediul Leova, la Judecătoria Chișinău, pledează și pentru opțiunea de rezervă – Judecătoria Anenii Noi.

Judecătorul Negru Vladislav. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 12:30 Bosîi Dumitru, judecător la Judecătoria Cahul, solicită membrilor CSM să-i aprobe cererea repetată privind transferul la unul dintre sediile Judecătoriei Chișinău, din rațiuni personale. Judecătorul este la a patra încercare de a efectua transferul.

Judecătorul Bosîi Dumitru. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 12:20 Judecătorul Popescu Marcel, care activează la Judecătoria Bălți, sediul central, primordial optează pentru transferul la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, motivând decizia prin faptul că cei patru copii minori ai săi își fac studiile la Chișinău.

Judecătorul Popescu Marcel. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 12:10 Dadu Ion, judecător la Judecătoria Hîncești, sediul Central, a înaintat cererea prinvind transferul său, prioritar, la judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Motivul transferului expus de Dadu: „Locuiesc pe strada Mircea cel Bătrân și aș putea să merg pe jos până la muncă”.

Judecătorul Dadu Ion. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 11:55 Membrii CSM examinează cererea de transfer a judecătoarei Bolocan Elena de la Judecătoria Strășeni, sediul Calărași, la Judecătoria Chișinău. Motivul anunțat de judecătoare este „creșterea profesională, dată fiind diversitatea dosarelor”.

Judecătoarea Bolocan Elena. Captură foto: Privesc.eu

UPDATE 11:30 Schibin Vladislav, judecător la Judecătoria Bălți, sediul Central, a înaintat cererea prinvind transferul său, prioritar, la judecătoria Chișinău or la Hîncești, sediul Ialoveni.

Judecătorul Schibin Vladislav. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 11:15 Prin cererea sa, Chirilov Nicolae, judecător la Judecătoria Orhei, sediul Rezina, a solicitat transferul la judecătoria Criuleni, sediul Dubăsari.

Judecătorul Chirilov Nicolae. Sursă foto: Privesc.eu

UPDATE 11:10 Cererea Ramonei Moșneguțu a fost respinsă, judecătoarea a depus cererea în afara termenului prestabilit.

UPDATE 11:07 Cererile depuse de către Aliona Postu, Ana Costiuc au fost aprobate.

UPDATE 11:05 După o întârziere de 50 minute, membrii CSM s-au reunit și au votat, cu șapte voturi pro și 0 contra, agenda.
Pe lângă cererile celor 17 judecători, se vor examina încă trei cereri ale unor judecători care au solicitat, de asemenea, să fie transferați (Aliona Postu, Ana Costiuc, Ramona Moșneguțu).

Anticolul inițial:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește miercuri, 11 octombrie, în ședință. Membrii Consiliului vor examina cererile a 17 judecători privind transferul în unele instanțe judecătorești.

Lista judecătorilor care solicită transferul: