Judecătoria Centru decide dacă Usatâi va fi arestat sau nu pentru 30 de zile

În scurt timp, Judecătoria Centru va examina demersul procurorilor privind plasarea lui Renato Usatîi în arest preventiv pentru 30 de zile sau dacă va fi cercetat în stare de libertate.

Astfel, începând cu ora 11:00, Judecătoria Centru va analiza demersul procurorilor cu privire la aplicarea arestului pe 30 zile, iar apărarea va cere eliberarea necondiționată.

Amintim că Renato Usatâi, primarul municipiului Bălți, a fost reținut la 23 octombrie, curent, pentru 72 de ore, în timp ce se întorcea de la Moscova. Ulterior, la domiciliul și sediul acestuia au fost făcute percheziții.

Menționăm că Usatâi este cercetat în cazul interceptărilor telefonice dintre Vlad Filat și Ilan Șor, pe care acesta le-a făcut publice zilele trecute. Dacă va fi găsit vinovat, Usatâi riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

UPDATE: Un grup de susținători ai liderului „Partidul Nostru” Renato Usatâi, s-au adunat în fața Judecătoriei Centru și strigă: „Renato, noi suntem cu tine”, „Libertate”, „Opriți răfuiala politică”. Amintim că susținătorii lui Usatâi au chemat oamenii să se adune astăzi, 25 octombrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului, la un miting de susținere a liderului „Partidul Nostru”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. tarasov ion

    A scapatsi acum ,dar oare pana cand un spion privat,zice el,face ce vrea ,vidanjeaza sediile partidelor,sta in piata si demonstreaza,el fiind ales ca primar in Baltiunde nici nu face nimic,dar se vrea si presedinte,dar nu cunoaste bine si corect limba de stat si ne crede prosti sa-l votam cam 60-70% cum a fost la Balti,unde a pacalit oamenii,el nelocuind acolo,avand casa in Chisinau si la moskova de unde primeste filme,inregistrari si indicatii ca si prietenul sau Dodon,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *