Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (foto)Judecătoarea care VALIDEAZĂ referendumul promovat…

(foto)Judecătoarea care VALIDEAZĂ referendumul promovat de Platforma DA

Judecătoarea Domnica Manole de la Curtea de Apel Chișinău este cea care a decis să valideze referendumul inițiat de Platforma „Dreptate și Adevăr”, anulând decizia Comisia Electorale Centrale, care a decis anterior invalidarea celor 400 de mii de semnături.

Domnica Manole este jude­că­toare din 1990, iar din 2005 acti­vează la CA Chi­şi­nău. În 2012, i-a fost decer­nată Diploma de Onoare a CSM, iar din 2014, magis­trata este mem­bră a Cole­gi­u­lui dis­ci­pli­nar de pe lângă CSM.

Recent, aceasta a acționat în judecată o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, care decidea s-o propună la funcția de judecătoare la CSJ pe Mariana Pitic, judecătoarea cu Porsche și casa de lux nedeclarată, care avea un punctaj mai mic decât ea la evaluare. 

Precizăm că astăzi, Cur­tea de Apel Chișinău a admis cere­rea gru­pu­lui de ini­ţi­a­tivă pen­tru orga­ni­za­rea refe­ren­du­mu­lui con­sti­tu­ţio­nal şi a anu­lat deci­zia Comi­siei Elec­to­rale Cen­trale din 30 mar­tie, curent, prin care a fost res­pinsă pro­pu­ne­rea de orga­ni­zare a refe­ren­du­mu­lui şi a fost anu­lat înre­gis­tra­rea gru­pu­lui de ini­ţi­a­tivă,