Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă un denunț la PG…

Încă un denunț la PG pe numele premierului Ion Chicu, după nunta fiului său, organizată pe timp de pandemie. PG: „Le-am recepționat”

Un nou denunț împotriva premierului R. Moldova, Ion Chicu, a fost depus miercuri, 2 septembrie, la Procuratura Generală, după organizarea nunții fiului prim-ministrului pe timp de pandemie. Plangerea a fost depusă de către consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, care susține că a solicitat tragerea la raspundere a prim-ministrului pentru „încălcarea crasa a legislației în vigoare”.

Solicitată de către ZdG, procurorul Maria Vieru ne-a comunicat că PG a recepționat denunțurile depuse în acest sens și urmează ca acestea să fie examinate.

Anunțul despre elaborarea și expedirea denunțului de către consilierul Platformei DA a fost făcut pe pagina de Facebook a partidului Platforma DA.

„Ion Chicu și-a căsătorit fiul contrar propriilor dispoziții prin care nunțile sunt interzise și Ruslan Verbițchi a cerut examinarea denunțului potrivit prevederilor art. 274 CPP cu tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, se menționează în postare.

Pretențiile formulate în denunț de referă la faptul că la 28.08.2020 fiul Prim-ministrului Republicii Moldova și tatăl acestuia – Ion Chicu, a organizat la Vinăria Poiana care se află în nemijlocită apropiere de municipiul Chișinău, un eveniment – nunta, la care a participat însăși prim-ministrul Republicii Moldova dl Chicu Ion și alți membri ai familiei acestuia. Potrivit surselor, la eveniment au participat peste 100 persoane, adică peste numărul admisibil prevăzut de actele normative pre-citate. Ba mai mult, din imaginile video publicate de instituțiile media, se observă că invitații și instituția unde a fost organizat evenimentul, nu au respectat în nici un mod multe din restricțiile stabilite Hotărîrea nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și alte hotărîri ale Comisiei respective, în special purtarea măștii în spații aglomerate, respectarea distanței sociale/fizice de cel puțin un metru de alte personae și altele.La fel, din informațiile media publicate, edificiul și întreaga prorietate a Vinăriei Poiana, au fost păzite de Serviciul de Protecție și Pază de stat și alte agenții private, impunînd restricțiilibere de circulație tuturor persoanelor, cu excepția invitaților la evenimentul respectiv.În acest sens este de menționat, că obiectivul respectiv nu se regăsește în lista edificiilor a căror protecție este asigurată de SPPS și careva decret prezidețial în acest sens nu a fost emis potrivit legislației pre-citate”, se mai menționează în postare.

Marți, 1 septembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a anunțat că a depus un demers la Serviciul Protecției și Pază de Stat prin care a solicitat mai multe informații, în contextul în care mai multe surse au confirmat că vineri, 28 august, unul dintre fiii premierului a sărbătorit nunta, iar mai mulți ofițeri din cadrul SPPS au fost implicați în asigurarea securității evenimentului. Tot el, a depus și o sesizare la PG în acest sens.

În seara zilei de vineri, 28 august, la vinăria Poiana a avut loc în plină pandemie nunta fiului premierului Ion Chicu. Petrecerea a purtat un caracter secret și reprezentanții media au fost împiedicați de persoane în civil despre care s-a spus că ar fi de la SPPS, însă care purtau ecusoane din staff-ul vinăriei. Ulterior, portalul Cu Sens a publicat și imagini cu primul dans al mirilor.

După trei zile de la eveniment, marți, 1 septembrie, premierul Ion Chicu a declarat că la Vinăria „Poiana” nu a fost organizată o nuntă, ci o petrecere la care au participat „exclusiv unchii și mătușile – sora mea, doi frați și o soră a soției”.

La sfârșitul lunii iunie, Chicu declara în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova că, cel mai probabil, evenimentul va fi amânat. „Imaginați-vă că organizezi petrecerea, iar peste trei zile invitații tăi stau la Spitalul „Toma Ciorbă”. Cine vei fi după aceasta?”, spunea șeful Executivului.

VIDEO/ Au apărut imagini de la nunta fiului premierului