Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă 30 de zile de…

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru șase din cele șapte persoane reținute în dosarul „dezordinilor în masă”

Sursa foto: ZdG

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că prin decizia Judecătoriei Ciocana a fost prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv pentru șase din cele șapte persoane reținute în dosarul „dezordinilor în masă”. Potrivit PCCOCS, luni, 10 aprilie, urmează a fi examinat demersul de prelungire a arestului preventiv în privința celui de-al 7-lea figurant.

Cele șapte persoane sunt bănuite că ar fi planificat „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă” pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului organizat de „Mișcarea pentru Popor”.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, susțin procurorii PCCOCS.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că a destructurat o operațiune planificată pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, unde se intenționa „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”. Declarațiile au fost făcute de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă, unde a oferit detalii despre schema pusă la cale de unii cetățeni ai Federației Ruse.

În eventualele acțiuni de destabilizare a R. Moldova sunt implicate serviciile specializate din Federația Rusă, conform șefului IGP. Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri, de la 5 până la 10 persoane, iar pentru provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru a organiza destabilizări în timpul protestelor, aceștia urmau să primească câte 10 mii de dolari fiecare.

Diversioniștii erau racolați din rândul persoanelor cu antecedente penale și din rândul sportivilor și se bazau pe „anumite forțe de opoziție din R. Moldova care vor asigura în caz de necesitate avocați și suport”, declara șeful Poliției Naționale.

Pe 14 martie, cele șapte persoane care, potrivit autorităților, planificau pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă” au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Prea multe întrebări dați!” Șapte cetățeni ai R. Moldova, coordonați din Rusia, arestați pentru „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”